Chinese varkensimport

china varkensvlees

Inside Varkens

Varkensvleesimport China neemt gas terug

De Chinese varkensvleesimport brak dit jaar record na record. Inmiddels neemt de importbehoefte af. Zo maken de douanecijfers duidelijk dat er minder wordt ingevoerd.
30 Juni 2021
china varkensvlees

Inside Varkens

Nieuw record voor Chinese varkensvleesimport

Het Chinese importvolume van varkensvlees neemt, ondanks berichten over het herstel van de binnenlandse varkensstapel, nog geen gas terug. Over de maand maart werd zelfs een nieuw record geïmporteerd.
21 April 2021
china varkensvlees

Inside varkens

Danish Crown ziet Chinese vraag verder aantrekken

Denemarkens grootste varkensvleesverwerker Danish Crown ziet op dit moment de Chinese vraag naar varkensvlees nog verder toenemen. De verkoopdirecteur van het bedrijf ziet gelijkenissen met de enorme vraag vanuit China in het najaar van 2019, toen varkensprijzen tot recordhoogte stegen.
7 April 2021
china varkensvlees

Achtergrond Varkens

Herstelt de Chinese varkensstapel zich echt?

China zegt goed onderweg te zijn met het herstel van de binnenlandse varkensstapel, die door de Afrikaanse varkenspest (AVP) flink werd uitgedund. Naar eigen zeggen zit de capaciteit weer op 90% van pre-AVP niveau, maar volgens sectoranalisten is het herstel van het foksysteem nog niet uit de kinderschoenen.
17 Februari 2021
slachterij varkensvlees

Nieuws Varkens

China heft exportban Brazilië gedeeltelijk op

Brazilië heeft over 2020 nieuwe records behaald in varkensvleesexport, en dat terwijl een aantal slachthuizen kampten met een exportverbod richting China. Inmiddels heeft China 3 slachthuizen weer van de zwarte lijst gehaald.
12 Februari 2021
varkens - agri

Inside Varkens

Meer Spaans varkensvlees richting China

Spanje exporteerde in 2020 grotere volumes varkensvlees richting China dan in 2019. Dit ging wel ten koste van de varkensvleesexport richting andere landen. De Spaanse varkensmarkt is daardoor het afgelopen jaar steeds afhankelijker geworden van China. 
26 Januari 2021
slachterij varkensvlees varkens - agri

Inside Varkens

Varkensvleesexport VS overtreft totaal 2019 fors

November was een goede maand voor de Amerikaanse vleesexport. De varkensvleesuitvoer lag fors hoger en overtreft in de eerste 11 maanden van het jaar zelfs het totaal van 2019. Ook de rundvleesexport doet het goed en bereikt het hoogste niveau sinds maanden, zo blijkt uit de cijfers van het Amerikaanse ministerie van landbouw (USDA) en US Meat Export Federation (USMEF).
13 Januari 2021
Robert Hoste

Interview Robert Hoste

'2020 verloren jaar voor varkenshouders'

Zelden gingen de varkens- en biggenprijzen zo hard onderuit als in de afgelopen maanden. En hoewel Robert Hoste, varkenseconoom bij Wageningen Economic Research (WUR) al jaren meedraait, heeft hij zo'n bizar jaar niet eerder meegemaakt. Wat verwacht hij van de prijsontwikkelingen in 2021? 'Het prijsherstel op de varkensmarkt kon weleens tot de zomer duren.'
18 December 2020

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden