Chinese varkensimport

varkens - agri

Nieuws Varkens

Duitsland en China in gesprek over vleesexport

De Duitse overheid laat weten in gesprek te zijn met China om de exportban voor Duits varkensvlees naar China (deels) op te heffen. Tot op heden stemt de Chinese regering er mee in om de gesprekken voort te zetten om te kijken wat mogelijk is.
10 December 2020
varkens - agri

Nieuws Varkensvleesproductie

Mega varkensbedrijven betreden toneel in China

Grote Chinese varkensproducenten profiteren van de hoge prijzen in het land. Onder andere Muyuan Foods, een bedrijf dat op weg is 's werelds grootste varkensproducent te worden, ziet de omzet groeien. Waar kleine varkenshouders moesten stoppen door de uitbraak van Afrikaanse varkenspest, gaan deze grote spelers door.
7 December 2020
slachterij varkensvlees

Inside Varkens

Forse groei in export Europees varkensvlees

De Europese export van varkensvlees is dit jaar gegroeid en het Chinese belang is fors toegenomen. Blijven die goede cijfers ook in de laatste maand van het jaar doorzetten nu de Afrikaanse varkenspest (AVP) een stempel drukt op de Europese varkensmarkt?
3 December 2020
china varkens - agri

Inside Varkens

Veel meer varkens in China, hoe reageert vleesimport?

De Chinese varkensstapel is zich aan het herstellen, de zeugenstapel ligt nog slechts 13% onder het niveau van voor de Afrikaanse varkenspest (AVP) uitbraak. De varkensvleesimport ligt nog fors boven het niveau van vorig jaar maar, er hebben wel verschuivingen plaatsgevonden in leveranciers.
2 December 2020
china varkensvlees

Inside Varkens

Chinese varkensprijs neemt flink gas terug

De Chinese varkensstapel groeit, ook over de maand oktober is het aantal varkens in het land fors toegenomen. Dit zorgt voor dalende prijzen.
17 November 2020
slachterij varkensvlees varkens - agri

Inside Varkens

Varkensvleesexport VS herpakt recordtempo

Amerika exporteert over heel 2020 fors meer varkensvlees dan vorig jaar, terwijl de uitvoer vorig jaar ook al goede resultaten behaalde. Gezien de coronacrisis is dit een opvallende ontwikkeling. China is en blijft een grote afnemer van Amerikaans varkensvlees, maar ook andere landen worden steeds belangrijker.
10 November 2020
varkensvlees

Analyse Varkensslachtingen

Slachtcijfers varkens in september bovengemiddeld

In vergelijking met het 5-jarig gemiddelde zijn er bovengemiddeld veel varkens geslacht afgelopen september. De dieren zijn daarbij nog altijd relatief zwaar, terwijl het vleespercentage juist laag is. Hoe komen deze ontwikkelingen tot stand?
30 Oktober 2020
china varkensvlees

Inside Varkens

Varkensvleesexport Spanje richting China verdubbelt

Spanje heeft over de eerste helft van 2020 fors meer varkensvlees naar China geëxporteerd, zo blijkt uit de cijfers van de Spaanse nationale varkensfokkerijvereniging Anprogapor. Ook voor het tweede halfjaar zijn de vooruitzichten positief.
29 Oktober 2020

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden