Chinese varkenssector

china varkens - agri

Inside Varkens

Minder zeugen in China, varkensprijs daalt weer

Na een 21 maanden durende groei van het aantal zeugen in China is deze opmars in juli tot stand gekomen. Ten opzichte van de maand juni nam het aantal licht af. Op jaarbasis is er nog altijd sprake van forse groei in het aantal gehouden varkens.
20 Augustus 2021
china varkensvlees

Inside Varkens

Nieuwe richtlijnen voor varkensproductie in China

De Chinese autoriteiten hebben afgelopen vrijdag (6 augustus) richtlijnen vrijgegeven voor het bevorderen van duurzame ontwikkeling van de varkenssector. Zo wordt er onder andere naar gestreefd om in de periode van 2021 tot 2025 de zeugenstapel stabiel te houden.
9 Augustus 2021
varkens - agri

Inside Varkens

Overstromingen China funest voor varkenssector

Problemen liggen op de loer voor de Chinese varkenssector. Vorige week hebben overstromingen voor grote verliezen geleid in de centrale provincie Henan. Met het oog op de Afrikaanse varkenspest (AVP) die nog altijd heerst in het land, nemen de zorgen toe.
27 Juli 2021
china

Inside Varkens

Afrikaanse varkenspest slaat weer toe in China

China wordt dit jaar nog steeds getroffen door uitbraken van Afrikaanse varkenspest (AVP) op varkensbedrijven. Inmiddels is het weer mis in Sichuan, de belangrijke provincie in de productie van varkensvlees. Analisten waarschuwen voor vertraging in het herstel van de binnenlandse varkensstapel.
12 Juli 2021
china

Inside Varkens

Paniekverkopen door forse daling Chinese varkensprijs

De onverwachte en forse daling van de Chinese varkensprijs komt hard aan bij varkenshouders in China. In combinatie met hoge voerprijzen resulteert het in paniekverkopen van varkens door boeren. De Chinese overheid roept op vooral te blijven produceren.
17 Juni 2021
china yuan

Inside Varkens

Ruimer aanbod drukt Chinese varkensprijs fors

De prijzen op de Chinese varkenstermijnmarkt moesten vandaag (woensdag 19 mei) opnieuw een flinke veer laten. De noteringen daalden 5% tot het laagste niveau sinds januari. De markt lijkt steeds meer signalen op te vangen over een groeiend varkensaanbod in de tweede helft van het jaar.
21 Mei 2021
varkens - agri

Nieuws Afrikaanse varkenspest

Afrikaanse Varkenspest blijft China teisteren

Het Chinese ministerie van Landbouw heeft vandaag (29 april) een nieuwe uitbraak van Afrikaanse varkenspest (AVP) gemeld. De uitbraak is ontdekt in de Noordelijke regio Binnen-Mongolië, die grenst aan Rusland en Mongolië.
29 April 2021
china varkensvlees

Inside Varkens

Wat doet de Chinese varkensvleesproductie?

Verwachtingen over het herstel van de Chinese varkensstapel zijn al enige tijd verdeeld. China zegt zelf goed op weg te zijn met het aanvullen van de varkensstapel. De varkensvleesproductie over het eerste kwartaal is flink gegroeid, wat herstel van de varkensstapel kan bevestigen. Toch zijn er twijfels over de aard van de hogere productiecijfers, wat wordt er in twijfel getrokken?
19 April 2021

Blijf op de hoogte

Schrijf je in en ontvang elke dag het laatste nieuws in je inbox