Chinese varkenssector

china varkensvlees

Inside varkens

Angst AVP haalt Chinese varkensprijs onderuit

De varkensprijzen in China zijn in het eerste kwartaal met liefst 19% gedaald ten opzichte van vorig jaar. Daarmee noteerden de prijzen de laagste niveaus sinds augustus 2019. Wat zijn de precieze oorzaken van deze ontwikkeling?
14 April 2021
wildzwijn afrikaanse varkenspest

Nieuws Varkens

Situatie Afrikaanse varkenspest blijft zorgelijk

De situatie rondom Afrikaanse varkenspest (AVP) in Oost – Duitsland lijkt vooralsnog niet te stabiliseren. Het aantal bevestigde besmette zwijnen steeg tot 917 (meldingen tot en met 31 maart). Ook China lijkt de situatie allerminst onder controle.
7 April 2021
brazilie varkens - agri

Inside Varkens

Verdeelde verwachtingen over Chinese varkensstapel

Ondanks dat China nog altijd kampt met Afrikaanse varkenspest (AVP) uitbraken, zet de binnenlandse varkensstapel stappen vooruit. Volgens het Chinese ministerie van Landbouw realiseert de varkensstapel een groei en zijn er meer zeugen in het land. Over het herstel van de productiecapaciteit zijn de verwachtingen echter sterk verdeeld.
29 Maart 2021
biggen

Inside Varkens

Chinese biggenprijs stijgt terwijl zeugenstapel groeit

Mutaties van Afrikaanse varkenspest (AVP), waarschijnlijk veroorzaakt door illegale vaccins, bedreigen het herstel van de Chinese varkensstapel. Terwijl de biggenprijzen de afgelopen periode hard zijn gestegen. De zeugenstapel heeft het beter gedaan dan verwacht. Hoe zijn de perspectieven?
22 Maart 2021
rabobank

Nieuws Rabobank

'Chinese varkensstapel herstelt zich niet voor 2023'

De Afrikaanse varkenspest (AVP) blijft een belangrijke drijfveer voor de volatiliteit op de varkensmarkt. China zegt zelf goed op weg te zijn met het herstel van de binnenlandse varkensstapel, maar kampt nog altijd met tegenslagen. Rabobank verwacht dat de Chinese varkensstapel zich niet voor, en waarschijnlijk pas na, 2023 volledig heeft hersteld. Wat zijn de verdere verwachtingen voor 2021?
17 Maart 2021
transport varkenstransport varkens - agri

Nieuws Afrikaanse varkenspest

Afrikaanse varkenspest woekert door in China

De Afrikaanse varkenspest (AVP) heerst nog altijd door China. Recentelijk zijn er nieuwe uitbraken gemeld, waaronder ook in de belangrijkste varkensvlees producerende provincies Sichuan en Hubei.
9 Maart 2021
china varkens - agri

Nieuws Varkens

Telecomreus Huawei stapt in varkenshouderij

De Chinese telecomgigant Huawei is naar andere sectoren gaan kijken nadat het lopende handelsverbod met de VS de verkoop van consumentenelektronica negatief heeft beïnvloed. Huawei maakt de overstap naar de varkenshouderij.
23 Februari 2021
china varkensvlees

Achtergrond Varkens

Herstelt de Chinese varkensstapel zich echt?

China zegt goed onderweg te zijn met het herstel van de binnenlandse varkensstapel, die door de Afrikaanse varkenspest (AVP) flink werd uitgedund. Naar eigen zeggen zit de capaciteit weer op 90% van pre-AVP niveau, maar volgens sectoranalisten is het herstel van het foksysteem nog niet uit de kinderschoenen.
17 Februari 2021

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden