Kalversector

Henny Swinkels

Interview Henny Swinkels

'Er is zeker toekomst voor Nederlandse kalversector'

Henny Swinkels was totaal verrast dat hij deze week tijdens de Algemene Vergadering de COV-erepenning in ontvangst mocht nemen. Daarmee heeft hij een primeur te pakken. Swinkels is een begrip in de kalversector, maar ook voor agrarisch Nederland geen onbekende. Intussen heeft hij een stap terug gedaan bij Van Drie Group. Voor de kalversector ziet hij kansen, al is de maatschappelijke acceptatie wel een aandachtspunt. 'Dat gaat niet met de hakken in het zand.'
13 April 2022
melkveebedrijf jongvee kalf

Inside Vlees

Eindelijk betere prijzen voor kalveren

11 Juni 2021
melkveebedrijf koeien kalf

Inside Melk

Melkveehouder misschien straks ook kalverhouder

Een onderzoek over mogelijk grote veranderingen voor de kalverhouderij in opdracht van landbouwminister Carola Schouten resulteert in veel ophef in de sector. Uitvoering van deze zogeheten scenariostudio heeft niet alleen een enorme impact op de kalverketen, maar ook voor de bedrijfsvoering van de melkveehouder. Wat dreigt er op hem af te komen?
27 Mei 2021
melkveebedrijf koeien kalf

Achtergrond Kalverhouderij

Van Drie: 'Kalversector krijgt flinke klap'

Ook de kalverhouderij ontkomt niet aan de nadelige gevolgen van de coronacrisis. Er is veel minder vraag naar kalfsvlees en de afzetaantallen nemen fors af. Volgens Marijke Everts, Director Corporate Affairs bij de VanDrie Group, krijgt de kalversector een flinke klap te verduren maar blijft de sector wel verenigd.
16 April 2020
melkveebedrijf koeien kalf

Nieuws Rundveehouderij

'Hoge kalversterfte groot probleem in Nederland'

De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) heeft een onderzoek gedaan naar de kalversterfte in Nederland. Daaruit blijkt onder meer dat gemiddeld 1 op de 8 kalveren binnen 2 weken sterft.
1 April 2019

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden