Britse pond

Brexit Boerenbusiness USA

Opinie Joost Derks

America First, brexit second?

De verkiezingszege van Joe Biden en de zeer veelbelovende onderzoeksuitkomst van een Covid-19-vaccin bij Pfizer trokken de afgelopen dagen alle aandacht op financiële markten. Ondertussen loopt het Britse pond ook op, als reactie op een mogelijke brexit-deal.
12 November 2020
Boris Johnson

Opinie Joost Derks

De sluipmoordenaar van de brexit

Het is premier Boris Johnson niet gelukt het Britse Lagerhuis buitenspel te zetten. In plaats daarvan dreigt hij zelf op een zijspoor te belanden in de brexit-soap. Dat is overigens heel goed nieuws voor het Britse pond.
5 September 2019
financieel pond valuta

Nieuws Brexit

Zal pond gelijk komen te staan aan dollar?

Het Britse pond zal bij een no-deal-brexit hoogstwaarschijnlijk wegzakken tot pariteit met de dollar, vertelt Lord Kerslake, de oud-voorzitter van het Britse ambtenarenapparaat. Door de forse daling van de afgelopen maanden presteert de munt nu het slechtst van alle valuta's ter wereld.
15 Augustus 2019
Boris Johnson

Opinie Joost Derks

Johnson aan de macht: kans op no-deal stijgt

Als het aan nieuwe Britse premier Boris Johnson ligt, stapt zijn land in oktober met of zonder goede afspraken uit de Europese Unie (EU). In dat laatste geval krijgt het Britse pond een keiharde klap. Maar krijgt Johnson het wel voor het zeggen?
23 Juli 2019
data pond valuta

Opinie Laurens Maartens

Brexit: May wankelt en het pond krijgt klappen

Een brexit-akkoord leek woensdag 14 november nog binnen handbereik te zijn, maar donderdag 15 november neemt de kans toe dat Groot-Brittannië straks zonder afspraken uit de Europese Unie (EU) stapt. Op de valutamarkt is de opleving van het pond omgeslagen in een pijnlijke glijvlucht.
15 November 2018

BB TV Laurens Maartens

'Brexit-akkoord rammelt aan alle kanten'

'Het brexit-akkoord dat nu op tafel ligt, is werkelijk flinterdun', zo zegt Laurens Maartens, valuta-expert bij de Nederlandsche Betaal- en Wisselmaatschappij. In gesprek met Wouter Baan geeft hij aan dat de kans op een harde brexit nog steeds groot is. Hoe reageert het Britse pond?
15 November 2018
financieel pond valuta

Nieuws Brexit

3 scenario's voor het Britse pond

Op vrijdag 29 maart 2019 stapt het Verenigd Koninkrijk (VK) uit de Europese Unie (EU). Er wordt intensief onderhandeld over de vorm van de brexit, maar het is nog steeds onduidelijk hoe dit vertrek eruit gaat zien. Dat meldt Business Insider.
9 November 2018
financieel euro pond

Opinie Laurens Maartens

De onmogelijke spagaat van Mark Carney

De Bank of England zou, met het oog op de lage werkloosheid en stijgende lonen, niets liever doen dan de rente verhogen. Echter, door de onzekerheid over de brexit zit de bank in een lastige spagaat.
30 Oktober 2018

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden