Co2

energie Boerenbusiness

Nieuws Energie

Kernenergie net zo duur als wind en zon

Kernenergie kan een serieuze optie zijn naast energie uit wind en zon. Onderzoek, op verzoek van de Tweede Kamer, toont aan dat de kosten vergelijkbaar zijn. Levensduurverlening van bestaande kerncentrales is de goedkoopste manier om CO2 te besparen.
23 September 2020
voorjaar zon weer

Nieuws Broeikasgassen

Scherpe daling CO2-prijs door coronamaatregelen

De pijs van CO2 laat een scherpe daling zien als gevolg van de coronamaatregelen, dat meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek. De CO2-prijs die gehanteerd wordt binnen de Europese emissiehandel, daalde in 2020 met 29%.
7 Mei 2020
Green Farm Energy

Nieuws Subsidies

SDE++-subsidie van €5 miljard eind 2020 open

De eerste ronde van de vernieuwde SDE++-subsidieregeling gaat eind 2020 open. De eerste ronde van deze subsidieregeling wordt opengesteld van 29 september tot en met 22 oktober 2020. Naast de technieken voor hernieuwbare energieproductie komen in de SDE++ ook CO2-reducerende technieken in aanmerking voor subsidie. Het kabinet stelt €5 miljard beschikbaar voor deze subsidieronde.
17 Februari 2020
melk glas consumenten zuivel

Nieuws Melkveehouderij

Finse verwerker Valio wil in 2035 CO2-neutraal zijn

De Finse zuivelverwerker Valio heeft zichzelf het doel gesteld om in 2035 CO2-neutraal te zijn, zo meldt het bedrijf dinsdag 3 december in een persbericht. Het hoopt op deze manier bij te dragen in de strijd tegen klimaatverandering.
4 December 2019
frites

Nieuws Aardappelmarkt

Groeiplannen Farm Frites liggen gevoelig

Fritesproducent Farm Frites wil de fabriek in Oudenhoorn graag uitbreiden, maar daar is wel een betere infrastructuur voor vereist. Lokaal roept de 'Patatweg' veel weerstand op. De plannen om 25 hectare zonneweide aan te leggen, kunnen overigens ook niet op de goedkeuring van de omwonenden rekenen.
3 April 2019
frites aardappelverwerking frituren

Inside Aardappelen

Farm Frites streeft naar klimaatneutrale frites

Naast een patatje met, oorlog of speciaal, kun je wellicht in de toekomst ook een patatje CO2-neutraal bestellen. Fritesproducent Farm Frites gaat, samen met de provincie Zuid-Holland, HAS Hogeschool en Wageningen Universiteit (WUR), werken aan klimaatneutrale frites.
20 Maart 2019
Agrifirm kunstmest meststoffen kas

Opinie Herre Bartlema

CO2-heffing treft doel, niet de boer

De vicepremier van onze regering heeft een groot draagvlak weten te krijgen voor de visienota over circulaire landbouw. Het ziet ernaar uit dat deze prestatie het kabinet geïnspireerd heeft met voortvarendheid een klimaatbeleid te presenteren dat kan rekenen op brede steun.
18 Maart 2019
koeien weidegang

Nieuws Klimaat

Klimaat kost landbouw 1 tot 2 miljard euro

Het Planbureau voor de Leefomgeving (PBL) heeft woensdag 13 maart de doorrekening van de klimaatplannen naar buiten gebracht. Om de geplande CO2-reductiedoelen te halen, moet de landbouwsector tot en met 2030 tussen de €1 en €2 miljard uittrekken.
13 Maart 2019

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden