Drijfmest

grasland Agrifoto drijfmest injecteren

Inside Mest

Mestseizoen gaat nat van start

Het seizoen voor het uitrijden van drijfmest gaat 16 februari weer van start. De temperaturen lopen snel op, maar veel percelen zijn mede door de sneeuw die afgelopen week is gevallen, nog te nat om met het aanwenden van drijfmest te beginnen. Ook wordt er nog wat regen verwacht deze week.
15 Februari 2021
mest Agrifoto drijfmest

Nieuws Energie

Drijfmest als bron van groene waterstof

Dat mest niet alleen een probleem is maar ook een waardevolle grondstof is in de agrarische sector algemeen bekend. Naast het gebruik als meststof voor het telen van gewassen en mestvergisting voor de productie van biogas zijn er meer mogelijkheden. Uit drijfmest kan bijvoorbeeld ook waterstof gewonnen worden.
8 Februari 2021
Aeres

Aangeboden: Aeres hogeschool

Maïs Challenge leerzaam project voor studenten

Voor het derde jaar op rij neemt een team namens Aeres Hogeschool Dronten mee aan de MaïsChallenge 2020. Op de onderwijskavel van Aeres Farms is 2 hectare snijmais gezaaid.
4 Juni 2020
Minister Ministerie Schouten ChristenUnie LNV politiek Carola Schouten

Nieuws Mest

Schouten haalt neus op voor bovengronds mesten

In een Kamerbrief, over de actualiteiten rond het mestbeleid, schrijft minister Schouten nog steeds geen fan te zijn van bovengronds uitrijden van rundveedrijfmest. Dit ondanks het afgeven van een vrijstelling voor 5 jaar. In 2019 wordt er meer onderzoek gedaan naar de gevolgen voor bodem en emissie.
3 April 2019
aardappelen poten Agrifoto

Inside Mest

Wat krijgt akkerbouwer voor afnemen van mest?

Akkerbouwers ontvangen dit jaar minder voor de afname van mest dan in de voorgaande 2 jaren. Daarnaast verschillen de bijdragen sterk per regio, zo blijkt uit navraag bij meerdere mesthandelaren.
29 Maart 2019

Fotoreportage Agrifoto.nl

Mooie dagen voor landwerk breken aan

Er breken wederom enkele mooie dagen voor werkzaamheden op het land aan. Op de lichte gronden betekent dit dat er weer mest kan worden uitgereden. Ook op de klei gaat het voorzichtig los, al is er ook werk in de schuur.
28 Maart 2019

Fotoreportage Agrifoto.nl

Mestactie blijft het beeld domineren

Het goede weer is in aantocht, maar dat betekent ook dat we het voor nu nog even met beelden van de afgelopen periode moeten doen. Deze beelden bestaan vooral uit 'mestactie', omdat dit een lange periode door kon gaan.
25 Maart 2019

Fotoreportage Agrifoto.nl

Voorjaarswerk wacht op volgende etappe

Wanneer we de weersverwachtingen in de gaten houden, dan breekt weldra een nieuwe etappe aan voor het voorjaarswerk. Voor nu moeten we het doen met foto's die eerder deze maand en in februari zijn gemaakt.
21 Maart 2019

Blijf op de hoogte

Schrijf je in en ontvang elke dag het laatste nieuws in je inbox