Voorraadinventarisatie

aardappelen aardappelbewaring zetmeelaardappelen

Nieuws Aardappelen

VTA: 8,5% minder vrije aardappelen in opslag

Deelnemende telers van de VTA voorraadinventarisatie consumptieaardappelen hebben 12% minder aardappelen in voorraad dan gemiddeld is. Ten opzichte van vorig seizoen is dat 14,3% minder. Er is een soortgelijk percentage aardappelen afgeleverd, maar door de kleinere oogst waren de schuren minder vol half februari.
2 Maart 2022
aardappelen aardappelbewaring

Nieuws Aardappelen

VTA: Vrije aardappelen minder in voorraad

Gebaseerd op cijfers uit de eerste voorraadmeting voor consumptieaardappelen van VTA kan geconcludeerd worden dat de opbrengsten lager uitvallen dan eerder gedacht. De schuren zijn leger en vooral aan vrije aardappelen ontbreekt het. Wat betekent dit voor de marktkansen op lange termijn?
13 December 2021
aardappelen kisten bewaring akkerbouw aardappelbewaring opslag

Inside Aardappelen

Contractaardappelen blok aan het been van fabrieken

Belgische aardappelverwerkers hebben nog in totaal nog dik een miljoen ton aardappelen op te halen en af te rekenen bij telers in deze coronacrisis. Dat blijkt uit voorraadcijfers van de Belgische aardappelorganisaties. Bovendien ligt ruim een half miljoen ton vrije aardappelen in opslag.
27 April 2020
aardappelen

Inside Aardappelen

VTA: meer aardappelen, minder verkocht

Ondanks dat niet alle VTA-leden hun volledig aardappelareaal geoogst hebben heeft de Verenigde Telers Akkerbouw 15 november wel hun eerste voorraadmeting uitgevoerd. Hieruit blijkt dat 13% meer aardappelen in voorraad liggen dan gemiddeld, waarvan minder tonnen zijn verkocht dan vorig jaar het geval is.
2 December 2019
aardappelen pootgoed

Nieuws Voorraadinventarisatie

VTA bevestigt lage aardappelvoorraad

De voorraadinventarisatie van de Verenigde Telers Akkerbouw (VTA) van vrijdag 3 mei bevestigt de lagere aardappelvoorraad. Bij de deelnemende bedrijven ligt de aardappeloogst namelijk ongeveer 12,9% lager dan vorig seizoen. 
3 Mei 2019
akkerbouw uien

Nieuws VTA

Einde van uienvoorraad is in zicht

Het einde van de uienvoorraden is in zicht. De voorraad die nu nog in de schuren ligt, is grotendeels al verkocht. Dat blijkt uit de nieuwste voorraadinventarisatie van de Verenigde Telers Akkerbouw (VTA). 
19 April 2019
aardappelen bewaring akkerbouw aardappeloogst aardappelbewaring

Inside Aardappelen

Aardappelvoorraad oogst 2018 noteert dieptepunt

De aardappelvoorraad van oogst 2018 is flink lager dan vorig seizoen het geval was. Zo blijkt uit de voorraadinventarisatie van de Verenigde Telers Akkerbouw (VTA). Daarbij blijkt ook dat het aandeel vrije aardappelen fors lager is dan vorig seizoen in deze periode van het jaar.
8 Maart 2019
export uien uienexport

Nieuws Voorraadinventarisatie

VTA: extreem weinig vrije uien in voorraad

Iedereen weet dat de uienvoorraad extreem laag is. Ook de eerste voorraadinventarisatie van VTA bevestigt dit beeld. De voorraad vrije uien is op dit moment zelfs 63,5% minder dan vorig seizoen rond deze tijd.
21 December 2018

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden