Renminbi

china renminbi

Opinie Joost Derks

Jaar van de Tijger in China of van de vastgoedcrash?

In China is de woningmarkt nog verder uit het lood geslagen dan in de Verenigde Staten op het moment dat daar de huizenbubbel klapte. Of die scheefgroei leidt tot dezelfde ellende als de financiële crisis van 2009, hangt helemaal af van de daadkracht van de Chinese overheid.
3 Februari 2022
Boerenbusiness gokken

Opinie Joost Derks

Gaat China all-in met 3 biljoen dollar?

De koers van de renminbi loopt de laatste tijd stevig op. Laat China de munt eindelijk volwassen worden, zet het land straks de enorme vreemde valutareserves in om de rally af te remmen, of is er meer aan de hand?
11 November 2021
china Boerenbusiness

Opinie Joost Derks

China grijpt de economische macht

Terwijl een groot deel van de wereld maatregelen neemt voor het opvangen van een nieuwe coronagolf, komt de Chinese economie juist weer goed op stoom. Het is een kwestie van tijd voordat de renminbi een grotere rol gaat spelen binnen de valutawereld.
19 November 2020
Bitcoin

Opinie Joost Derks

Moeten we bang zijn voor de Chinese cryptoplannen?

In de wereld van digitale valuta trekt de bitcoin nu nog alle aandacht. Achter de schermen werken sommige centrale banken echter aan een crypto-variant van hun eigen munt. China heeft in dit opzicht een flinke voorsprong op de rest van de wereld.
21 Augustus 2020
financieel china yuan Chinese economie

Opinie Joost Derks

China: een megamacht met een minimunt

China haalt al jarenlang alles uit de kast om de Verenigde Staten bij te halen als grootste economie ter wereld. Ook op het vlak van internationale politiek en technologie neemt de Chinese macht toe. In de valutawereld is de renminbi echter veroordeeld tot een rol in de marge.
15 Mei 2020
varkenshouderij varkens - agri

Opinie Joost Derks

Wat brengt het jaar van het varken?

De kans is (behoorlijk) groot dat China en de Verenigde Staten (VS) een akkoord bereiken voordat de wapenstilstand in de handelsoorlog op 1 maart 2019 afloopt. Al is het geen garantie voor een verdere opmars van de renminbi.
8 Februari 2019
financieel valuta china yen Chinese economie

Opinie Joost Derks

De Lange Mars voor de Chinese renminbi

De Amerikaanse president Donald Trump en Chinese leider Xi Jinping hebben afgesproken dat ze in de komende 90 dagen gaan proberen het handelsconflict op te lossen. Hoewel een echt akkoord nog ver weg is, vieren de financiële markten al feest.
5 December 2018

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden