Biologische melkprijzen

Eko Holland

Nieuws Melk

Eko-Holland houdt melkprijs op zelfde niveau

Na drie achtereenvolgende maanden met prijsverhogingen houdt biologische aanvoercoöperatie Eko-Holland de melkprijs in februari gelijk. De coöperatie blijft daarmee enkele euro's per 100 kilo boven FrieslandCampina.
7 Februari 2022
frankrijk biologisch

Nieuws melk

Biologische melkprijzen blijven euro's achter

De biologische melkprijzen bleven in 2021 qua ontwikkeling achter bij de gangbare melkprijzen, zeker in de tweede helft van het jaar. De biologische melkprijzen stegen gemiddeld met zo'n €6,00 per 100 kilo, terwijl de gangbare melkprijzen stegen met gemiddeld €11,00 tot €11,50 per 100 kilo. De prijsverhogingen verliepen ook veel geleidelijker dan in de gangbare sector.
27 Januari 2022
biologische melk Inex

Nieuws Melk

Eko Holland plust €1,00 erbij in nieuwe jaar

Biologische leverancierscoöperatie Eko-Holland verhoogt de melkprijs voor zowel de gewone biologische melk als voor de biologisch-dynamische melk met €1,00 per 100 kilo. Daarmee neemt de coöperatie op het eerste gezicht een middenpositie in tussen Arla en FrieslandCampina.
31 December 2021
melken melkveebedrijf koeien

Achtergrond Zuivel

Hoe Frankrijk verzuipt in biologische melk

De Europese zuivelmarkt staat in 2021 in het teken van schaarste, maar daar is in het biologische segment in Frankrijk niets van te merken. Het land kampt namelijk met een groot overschot aan biologische melk. De problemen zijn complex, concrete oplossingen lijken niet voorhanden. 
28 December 2021
frankrijk biologisch

Inside Melk

Franse bioboer klem tussen markt en wensdoel

Terwijl de gangbare Franse melkaanvoer bij oplopende prijzen toch achterblijft, gebeurt er met de biologische melkaanvoer het omgekeerde. Ondanks prijsverlagingen en afwaardering van product, blijft de aanvoer stijgen. Bioboeren dachten het goed te doen, maar weten momenteel niet goed hoe verder.
29 November 2021
melkveebedrijf jongvee

Inside Melk

Eko-Holland geeft bio-melkprijs klein plusje

Leverancierscoöperatie Eko-Holland verhoogt de voorschot-melkprijs voor biologische melk voor de maand november met 50 cent per 100 kilo. De biologisch-dynamische melkprijs blijft gelijk.
1 November 2021
veevoer voer veehouderij stal melkveebedrijf koeien eten

Nieuws Melk

Flinke krimp melkproductie bij groter aandeel biomelk

Een omschakeling in de Europese melkveehouderij naar 25% biologische productiemethoden, zoals gewenst door de Europese Commissie, komt in Nederland neer op een verlaging van de melkproductie met 9,8%.
25 Oktober 2021
Arla Foods

Nieuws Melk

Britse tak Arla wil groeien in duurzamere bio-zuivel

De Britse tak van Arla wil de aanvoer van biologische melk in de komende 5 jaar met 50% verhogen en tegelijkertijd de productie-eisen voor biologische melk aanscherpen. Reden is de sterk gegroeide vraag in Britse supermarkten.
20 Oktober 2021

Blijf op de hoogte

Mis niets en schrijf je in voor onze gratis dagelijkse nieuwsbrief