Engie

Equans

Aangeboden door EQUANS

Condensdrogen of mechanisch koelen?

Condensdrogen en mechanisch koelen zijn inmiddels veel toegepaste technologieën. Hiermee kunnen gewassen langer op kwaliteit worden bewaard, met minder of zelfs zonder kiemremmers. Met hun duurzaamheid, minimale energieverbruik en natuurlijke koudemiddelen kennen beide bewaarsystemen veel gelijkenissen. Maar waarin zitten de verschillen?
8 November 2021
Equans

Aangeboden door EQUANS

Duurzaamheidslabel voor condensdrogen

Terwijl de animo onder akkerbouwers voor de condensdroogtechnologie van EQUANS (De nieuwe naam voor ENGIE Refrigeration) groeit, is de slimme droog- en bewaartechnologie bekroond met het Solar Impulse Efficient Solutions Label. Hiermee mag het zich één van de 1.000 schone en winstgevende oplossingen ter wereld noemen die het milieu beschermt.
22 Oktober 2021
Engie

Aangeboden door Engie

Bijzonder pootgoed vraagt om uitmuntende prestaties

Om telers te helpen in hun strijd tegen het veranderende klimaat en alle gevolgen van dien, ontwikkelde ENGIE Refrigeration diverse oplossingen voor de mechanische koeling van bijvoorbeeld uien en aardappelen. Gesloten bewaarsystemen om zo niet langer afhankelijk te zijn van weersomstandigheden bij de langdurige bewaring van het product. Inmiddels reiken de resultaten al tot over de grens en stapte ook Francis Binst over op een mechanische koeling van ENGIE voor het bewaren van zijn pootgoed, dat aan de hoogste eisen moet voldoen.
23 December 2020
Engie

Aangeboden door Engie

Franse akkerbouwers gaan ook condensdrogen

Na meerdere succesprojecten in eigen land introduceert ENGIE Refrigeration de condensdroogtechnologie in Frankrijk. Twee akkerbouwers in de buurt van Orléans kunnen hun uien vanaf dit seizoen voor het eerst zonder de buitenlucht drogen en bewaren.
16 November 2020
Engie

Aangeboden door Engie

Mechanisch koelen voor de beste fritesaardappelen

Aardappeltelers staan voor een steeds grotere uitdaging. Het veranderende klimaat vraagt al langer om een nieuwe benadering van aardappelbewaring. En nu kiemremmer chloorprofam sinds de aardappeloogst van 2020 ook verboden is, is er geen ontkomen meer aan: een andere aanpak is noodzakelijk. Mechanisch koelen is het antwoord voor aardappeltelers, volgens Marcel Bennink, bewaarspecialist bij ENGIE Refrigeration. Een manier van bewaren die zich in meerdere opzichten terugverdient.
29 Oktober 2020
Engie

Aangeboden door Engie

Condensdrogen: 'Maximale controle over je product'

Wat begon als een uniek systeem voor het buitenlucht onafhankelijk bewaren van uien, is inmiddels uitgegroeid tot een veel bredere bewaaroplossing voor de agrarische wereld: condensdrogen. Het systeem wordt inmiddels ook succesvol gebruikt door aardappeltelers en ENGIE Refrigeration past de techniek toe voor andere producten, zoals kweekbakjes, zeekraal, gember en valeriaan. De resultaten liegen er niet om: de kwaliteit van de producten blijft optimaal.
6 Oktober 2020

Aangeboden door ENGIE

Mechanisch koelen helpt telers bij CIPC-probleem

Met ingang van oogst 2020 is het gebruik van chloorprofam (CIPC) verboden. Daarmee staan telers die hun fritesaardappelen (midden)lang willen bewaren voor een uitdaging. Marcel Bennink van ENGIE Refrigeration legt uit hoe mechanisch koelen bijdraagt aan de oplossing.
22 September 2020
Engie

Aangeboden door Engie

Stap voor stap naar energie-positief produceren

Ontwikkelingen in de markt nopen de agrarische sector tot innovatie. Milieu- en kwaliteitseisen lijken steeds strenger te worden, het klimaat verandert en kan het niet altijd slimmer, efficiënter en misschien wel beter?
16 September 2020

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden