Koeltechniek

Equans

Aangeboden door EQUANS

Condensdrogen of mechanisch koelen?

Condensdrogen en mechanisch koelen zijn inmiddels veel toegepaste technologieën. Hiermee kunnen gewassen langer op kwaliteit worden bewaard, met minder of zelfs zonder kiemremmers. Met hun duurzaamheid, minimale energieverbruik en natuurlijke koudemiddelen kennen beide bewaarsystemen veel gelijkenissen. Maar waarin zitten de verschillen?
8 November 2021
Tolsma

Aangeboden door Tolsma Grisnich

Chinese bataat koelen met Nederlandse techniek

Naast aardappelen, uien en peen draaien ze bij Tolsma ook hun hand niet om voor de bewaring van allerlei ‘speciale’ producten. Voor bijvoorbeeld pompoen, knoflook, zoete aardappel en knolselderij heeft de bewaarspecialist alle kennis en materialen in huis. “Wij zeggen eigenlijk nooit nee.”
2 Augustus 2021
Tolsma

Aangeboden door Tolsma Grisnich

Kostprijs aardappelen daalt door slim drogen en koelen

De aardappelen hebben het hele seizoen alle aandacht gekregen. Het resultaat: u oogst de beste kwaliteit en de hoogste opbrengst. Maar wat gebeurt er de eerste weken in de bewaarschuur? Gooit u dan meteen weer een deel van de winst overboord of gaat u slim drogen en koelen?
24 September 2020
Tolsma

Aangeboden door Tolsma Grisnich

Nieuwe regels voor koelinstallaties in 2020

Sinds 1 januari 2020 is nieuwe wetgeving voor HFK-koelinstallaties van kracht. Deze wetgeving is ook van toepassing op koelinstallaties die bij de bewaring van landbouwproducten gebruikt worden. Wie voor zekerheid kiest, oriënteert zich nu op vervanging van de oude installatie.
19 Februari 2020
Engie

Aangeboden door Engie

Mechanisch koelen als duurzame kiemremming

Het gebruik van de kiemremmer en herbicide chlorpropham (chloorprofam) is per 1 januari 2020 verboden. Een besluit van de Europese Commissie, waardoor veel telers voor een uitdaging komen te staan. Hoe behoud je de kwaliteit van je producten? Mechanische koeling en condensdrogen bieden een oplossing.
7 Oktober 2019

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden