Antidumping

aardappelen frites aardappelverwerking

Inside Aardappelen

Dumping Nederlandse frites in NZ geen bedreiging

Er is sprake van dumping van Nederlandse en Belgische frites op de Nieuw-Zeelandse markt maar dat is geen bedreiging voor de binnenlandse aardappeltelers en verwerkers. Tot die conclusie komt het Nieuw-Zeelandse Ministerie van Zaken, Innovatie en Werkgelegenheid (MBIE).
23 April 2021
aardappelen frites aardappelverwerking

Inside Aardappelen

Nieuw-Zeeland onderzoekt dumping frites uit EU

Aardappeltelers in Nieuw-Zeeland maken zich zorgen over hun voortbestaan. De oorzaak daarvan zijn moeilijkheden met de afzet van aardappelen en lage prijzen. De schuld leggen de telers deels bij de import van Europese frites. Omdat op de Europese markt in de horeca veel minder frites wordt verkocht wordt het nu voor dumpprijzen naar Nieuw-Zeeland geëxporteerd.
6 April 2021
gerst brouwgerst graan - agri

Nieuws Handelsoorlog

Handelsoorlog met China doet Australische boer pijn

Een handelsoorlog tussen China en Australië sluimert voor meerdere agrarische producten als gerst en rundvlees. Aanleiding voor het handelsdispuut is een anti-dumpingclaim van China op gerst uit Australië. Een importheffing van 80% hangt de aussies boven het hoofd.
15 Mei 2020
frites patatje oorlog

Inside Aardappelen

Patat oorlog eindelijk op het bord van WTO

De Wereldhandelsorganisatie (WTO) gaat de antidumpingheffing van Colombia op frites uit Nederland, België en Duitsland aanvechten. Het Latijns-Amerikaanse land heeft deze heffing een jaar geleden ingesteld.
15 Oktober 2019
frites aardappelverwerking

Inside Aardappelen

Omzeilt McCain Braziliaanse fritesoorlog?

Het Canadese McCain Foods maakte begin mei bekend een meerderheidsbelang te nemen in het Braziliaanse 'Sérya'. Dat bedrijf produceert aardappelproducten als kroketjes. Insiders zien de stap als een zet om de Europese antidumpingheffing, die Brazilië in 2017 invoerde, te omzeilen.
5 Juni 2019
export transport colombia Scheepvaart

Inside Aardappelen

Anti-dumpingmaatregelen op frites, werken ze wel?

Na Brazilië heeft nu ook Colombia anti-dumpingmaatregelen op frites uit Nederland en België ingevoerd. De aardappelindustrie vreest dat dergelijke maatregelen zich in Zuid-Amerika als een olievlek gaan uitbreiden. Echter, werken de heffingen eigenlijk wel?
20 November 2018
aardappelen frites aardappelverwerking

Inside Aardappelen

Colombia stelt anti-dumpingtaks op frites in

Colombia gaat antidumpingheffingen instellen op frites uit Nederland, België en Duitsland. De lokale overheid startte in november 2017 met een onderzoek. Romain Cools, algemeen secretaris van Belgapom en FVPhouse, reageert verontwaardigd.
5 November 2018

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden