Belgische varkenssector

pesos

Nieuws Varkensexport

Mexico is het nieuwe China voor varkenssector VS

Net als Europa heeft ook de Amerikaanse varkenssector last van de Chinese vraaguitval. In tegenstelling tot de exporteurs hier heeft de VS wel een alternatieve bestemming. Buurland Mexico is namelijk het nieuwe China voor de Amerikaanse varkensexport.
21 December 2021
varkenshouderij

Nieuws Prijscrisis

Noodsteun voor varkenshouders in België

De Vlaamse regering maakt €9,2 miljoen vrij voor noodsteun aan de varkenssector. Ondernemers worden al tijden geconfronteerd met forse verliezen.
22 November 2021
varkens - agri

Nieuws Nieuwe brancheorganisatie

Crisis brengt Belgische varkenssector bijeen

De varkenssector slaat de handen ineen. Diverse partijen hebben gisteren (19 oktober) een intentieverklaring ondertekend voor de oprichting van een nieuwe brancheorganisatie. De bedoeling is om gezamenlijk sterker uit de crisis te komen. Samenwerking is daarbij het sleutelwoord, waarbij de politiek de leiding heeft.  
20 Oktober 2021
wildzwijn afrikaanse varkenspest

Inside Afrikaanse varkenspest

Vrijverklaring België kan varkensmarkt EU helpen

Het heeft even geduurd, maar België is officieel weer vrij verklaard van de Afrikaanse varkenspest (AVP). Daardoor kunnen onze zuiderburen binnenkort weer wereldwijd hun varkensvlees exporteren.
23 December 2020
varkensvlees

Nieuws Varkens

Belgisch varkensvlees weer welkom op Filipijnen

België is lange tijd beperkt geweest in de internationale varkensvleesexport vanwege de Afrikaanse varkenspest (AVP) die in het land heerste. Inmiddels mag het land weer varkensvlees exporteren richting de Filippijnen, een positief puntje in de spannende tijden op de Europese varkensmarkt.
11 November 2020
wildzwijn zwijn afrikaanse varkenspest varkens - agri

Nieuws Afrikaanse varkenspest

Hoe werd België besmet met Afrikaanse varkenspest?

Het is nog altijd een raadsel hoe Afrikaanse varkenspest vorig jaar september in België terecht is gekomen. Het land hield al die tijd vast aan 2 mogelijkheden, maar hier lijkt nu een derde optie bijgekomen te zijn: de luchthaven van Zaventem.
27 September 2019
varkenshouderij biggen varkens - agri

Nieuws Varkens

Varkensmarkt België heeft goed jaar achter de rug

De Belgische varkensmarkt heeft een goed jaar achter de rug. Het aantal slachtingen steeg in 2018, de productie verbeterde en ook de varkensstapel nam vorig jaar toe, zo blijkt uit de nieuwe gegevens van Belgian Meat Office.
24 Augustus 2019
wildzwijn zwijn afrikaanse varkenspest

Nieuws Afrikaanse varkenspest

Toezichtsgebied AVP in België opnieuw uitgebreid

Het toezichtsgebied van de Afrikaanse varkenspest is in België opnieuw uitgebreid. Dat meldt René Collin, de Waalse minister van Landbouw. De reden voor de uitbreiding is de vondst van 2 nieuwe gevallen van Afrikaanse varkenspest.
3 Juli 2019

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden