Shutterstock

Nieuws Afrikaanse varkenspest

Toezichtsgebied AVP in België opnieuw uitgebreid

3 Juli 2019 - Kimberly Bakker

Het toezichtsgebied van de Afrikaanse varkenspest is in België opnieuw uitgebreid. Dat meldt René Collin, de Waalse minister van Landbouw. De reden voor de uitbreiding is de vondst van 2 nieuwe gevallen van Afrikaanse varkenspest.

Het toezichtgebied in de Belgische provincie Luxemburg is per maandag 1 juli met 7.000 hectare uitgebreid. Dit omdat in de regio Aubange opnieuw wilde zwijnen zijn aangetroffen met Afrikaanse varkenspest. De regio was eerder vrijgegeven, gezien er al een tijd geen nieuwe besmettingen waren aangetroffen. Collin meldt dat zijn streven is om het hele gebied voor 31 december 2019 vrij te maken van Afrikaanse varkenspest.

Neerwaartse tendens
Het aantal vondsten van wilde zwijnen met de dierziekte toont inmiddels wel een neerwaartse tendens. Aan het einde van de maand mei was nog sprake van 814 besmette wilde zwijnen, terwijl dat medio juni gestegen is naar 821 zwijnen. Bij de laatste controle (eind juni) zijn 'slechts' 2 nieuwe gevallen aangetroffen, waardoor de tellers op 823 staat.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Kimberly Bakker

Kimberly Bakker is allround redacteur bij Boerenbusiness. Daarnaast heeft ze oog voor de social mediakanalen van Boerenbusiness.
Regenradar
Powered by Agroweer

Nieuws Varkens

China importeert weer Belgisch varkensvlees

Nieuws Varkens

China keurt import Russisch varkensvlees goed

Nieuws Varkens

Varkenspest duikt op in Zweden bij wilde zwijnen

Achtergrond Varkens

Italië zet zich schrap na AVP in Lombardije

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden