ABZ Diervoeding

Nieuws Mengvoer

ABZ vergroot afzet door overname met 50.000 ton

18 Januari 2022

ABZ De Samenwerking neemt Bosgoed Diervoeders uit het Gelderse Wilp over. Daarmee groeit de voercoöperatie door naar een jaarlijkse afzet van 750.000 ton.

Bosgoed Diervoeders is een regionale speler en actief in varkens, rundvee en geitenvoeders. De productielocatie ligt kortbij de A1. Het bedrijf was naar eigen zeggen op zoek naar een partner voor verdere professionalisering.

De ligging in stedendriehoek Apeldoorn, Zutphen en Deventer is strategisch, zo valt te lezen in het persbericht. ABZ De Samenwerking heeft al productielocaties in Nijkerk, Eindhoven, Haastrecht, Stroobos, Markelo en Leusden.

Kortgeleden fuseerden ABZ Diervoeding en De Samenwerking tot ABZ De Samenwerking met een gezamenlijk afzetvolume van zo'n 700.000 ton voer en losse grondstoffen. Een simpele rekensom leert dat het overgenomen volume van Bosgoed Diervoeders een slordige 50.000 ton bedraagt. De overnamesom hiervoor is niet prijsgegeven. 

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
boerenbusiness.nl

Wouter Baan

Wouter Baan is redacteur voor Boerenbusiness en focust zich op zuivel, varkens en vleesmarkten. Ook volgt hij de (bedrijfs)ontwikkelingen binnen de agribusiness en interviewt hij CEO’s en beleidsmakers.
Regenradar
Powered by Agroweer

Analyse Brokprijzen

Mengvoerprijs kan nog behoorlijk dalen

Nieuws Jaarcijfers

Ems-Vechte groeit verder in krimpende voermarkt

Nieuws Halfjaarcijfers

AgruniekRijnvallei zelf ook verbaasd over afzetgroei

Analyse Brokprijzen

Tarweprijs schiet onderuit, hoe snel volgt mengvoer?

Blijf op de hoogte

Schrijf je in en ontvang elke dag het laatste nieuws in je inbox