ABZ Diervoeding

Nieuws Mengvoer

ABZ vergroot afzet door overname met 50.000 ton

18 Januari 2022

ABZ De Samenwerking neemt Bosgoed Diervoeders uit het Gelderse Wilp over. Daarmee groeit de voercoöperatie door naar een jaarlijkse afzet van 750.000 ton.

Bosgoed Diervoeders is een regionale speler en actief in varkens, rundvee en geitenvoeders. De productielocatie ligt kortbij de A1. Het bedrijf was naar eigen zeggen op zoek naar een partner voor verdere professionalisering.

De ligging in stedendriehoek Apeldoorn, Zutphen en Deventer is strategisch, zo valt te lezen in het persbericht. ABZ De Samenwerking heeft al productielocaties in Nijkerk, Eindhoven, Haastrecht, Stroobos, Markelo en Leusden.

Kortgeleden fuseerden ABZ Diervoeding en De Samenwerking tot ABZ De Samenwerking met een gezamenlijk afzetvolume van zo'n 700.000 ton voer en losse grondstoffen. Een simpele rekensom leert dat het overgenomen volume van Bosgoed Diervoeders een slordige 50.000 ton bedraagt. De overnamesom hiervoor is niet prijsgegeven. 

boerenbusiness.nl

Wouter Baan

Wouter Baan is redacteur voor Boerenbusiness en focust zich op zuivel, varkens en vleesmarkten. Ook volgt hij de (bedrijfs)ontwikkelingen binnen de agribusiness en interviewt hij CEO’s en beleidsmakers.
De (grondstof)prijzen zijn flink in beweging, de ontwikkelingen in de wereld volgen zich in rap tempo op. Duiding in crisistijd is essentieel om goed te kunnen anticiperen. Juist nu is het belangrijk om over gedegen, actuele informatie en data te beschikken. Met een abonnement van Boerenbusiness kan je als ondernemer gefundeerde bedrijfsbeslissingen nemen. Bekijk het aanbod
Regenradar
Powered by Agroweer

Interview Marcel Roordink

'Hoezo nog 5 jaar wachten met deze voerfusie?'

Nieuws Fusie

De Samenwerking en ABZ Diervoeding gaan fuseren

Achtergrond Voer

Mengvoerprijzen exploderen in april

Nieuws Voer

Voerprijs in maand tijd fors hoger en dat lijkt trend

Blijf op de hoogte

Mis niets en schrijf je in voor onze gratis dagelijkse nieuwsbrief