ABZ Diervoeding

Nieuws Mengvoer

ABZ vergroot afzet door overname met 50.000 ton

18 Januari 2022 - Wouter Baan

ABZ De Samenwerking neemt Bosgoed Diervoeders uit het Gelderse Wilp over. Daarmee groeit de voercoöperatie door naar een jaarlijkse afzet van 750.000 ton.

Bosgoed Diervoeders is een regionale speler en actief in varkens, rundvee en geitenvoeders. De productielocatie ligt kortbij de A1. Het bedrijf was naar eigen zeggen op zoek naar een partner voor verdere professionalisering.

De ligging in stedendriehoek Apeldoorn, Zutphen en Deventer is strategisch, zo valt te lezen in het persbericht. ABZ De Samenwerking heeft al productielocaties in Nijkerk, Eindhoven, Haastrecht, Stroobos, Markelo en Leusden.

Kortgeleden fuseerden ABZ Diervoeding en De Samenwerking tot ABZ De Samenwerking met een gezamenlijk afzetvolume van zo'n 700.000 ton voer en losse grondstoffen. Een simpele rekensom leert dat het overgenomen volume van Bosgoed Diervoeders een slordige 50.000 ton bedraagt. De overnamesom hiervoor is niet prijsgegeven. 

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Wouter Baan

Wouter Baan is hoofdredacteur van Boerenbusiness. Hij richt zich daarnaast op zuivel, varkens en vleesmarkten. Ook volgt hij de (bedrijfs)ontwikkelingen binnen de agribusiness en interviewt hij CEO’s en beleidsmakers.
Regenradar
Powered by Agroweer

Analyse Voer

De rek is uit de daling van mengvoerprijzen

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden