Dossier Afrikaanse varkenspest

maandanalyse varkens

Nieuws Varkens

China importeert weer Belgisch varkensvlees

China heeft vrijdag 12 januari zijn exportverbod voor Belgisch varkensvlees opgeheven. In 2018 stelde China het verbod in na een uitbraak van Afrikaanse Varkenspest.
15 Januari 2024
varkenstransport varkens - agri

Nieuws Varkens

China keurt import Russisch varkensvlees goed

China heeft de importbeperkingen van Russisch varkensvlees geschrapt. Het besluit is het gevolg van een regionaliseringsbesluit rond de Russische varkensvleesmarkt. Daarmee lijkt het voor Europa nog moeilijker te worden om varkensvlees naar China te exporteren.
13 Oktober 2023
wildzwijn varkenspest zwijn afrikaanse varkenspest

Nieuws Varkens

Varkenspest duikt op in Zweden bij wilde zwijnen

Afrikaanse Varkenspest (AVP) rukt verder op. Het virus is aangetroffen onder zeven dode wilde zwijnen in Zweden. Vooralsnog blijven besmettingen bij Zweedse varkensbedrijven uit.
8 September 2023
varkenstransport varkens - agri

Achtergrond Varkens

Italië zet zich schrap na AVP in Lombardije

Afrikaanse varkenspest (AVP) slaat in Europa nog altijd flink om zich heen. Op het moment vindt het gros van de besmettingen nog altijd op de Balkan plaats. Daarnaast heersen op het moment vooral zorgen over Italië, waar voor het eerst varkenspest is geconstateerd in een van de belangrijkste regio’s voor de Italiaanse varkenshouderij.
6 September 2023
varkensstal varkens - agri

Nieuws Varkens

AVP dwingt China tot nieuwe importrestricties

De Chinese douane heeft de importen van varkens uit Kroatië, Bosnië en Herzegovina in verband met nieuwe besmettingen van Afrikaanse varkenspest (AVP), zo blijkt uit een verklaring van de Chinese overheid. Alle varkens uit de betreffende landen worden teruggestuurd en het vlees wordt vernietigd. Dichter bij huis gaat het beter.
12 Juli 2023
varkensvlees

Nieuws Varkens

Zuid-Korea staat import Duits varkensvlees weer toe

Zuid-Korea heeft de grenzen voor Duits varkensvlees weer geopend. Daarmee eindigt de importban die tweeënhalfjaar geleden werd ingevoerd vanwege de uitbraken van Afrikaanse varkenspest in de Duitse varkenshouderij.
23 Mei 2023
afrikaanse varkenspest

Nieuws Varkens

Minder besmettingen van Afrikaanse varkenspest

Het aantal uitbraken van Afrikaanse Varkenspest (AVP) in de Europese Unie is in 2022 afgenomen, zo concludeert de Europese voedsel- en warenautoriteit (EFSA). Het aantal uitbraken daalde zowel onder wilde zwijnen als varkenspopulaties. De ziekte werd in 8 EU-landen onder varkens geconstateerd en in 11 EU-landen onder wilde zwijnen.
23 Mei 2023
varkenshouderij varkensstal varkens - agri

Nieuws Varkens

Afrikaanse varkenspest grijpt om zich heen in Azië

Uitbraken van Afrikaanse Varkenspest (AVP) grijpen in snel tempo om zich heen in Azië. Behalve in China worden de laatste weken ook uitbraken gemeld vanuit de Filippijen, Zuid-Korea, Vietnam en Thailand.
28 Maart 2023

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden