Dossier Economische crisis

banken financieel ING

Nieuws Economie

'Herstel van rendement landbouw blijft in 2021 uit'

De agrarische productie is minder gevoelig gebleken voor de lockdowns dan andere sectoren, maar de coronacrisis heeft wel gezorgd voor lagere prijzen. De productiewaarde is als gevolg daarvan met ruim 4% gedaald, stelt het Economische Bureau van ING.
4 Maart 2021
Coronavirus

Nieuws Economie

Landbouw plust in grootste krimp economie sinds WOII

De Nederlandse economie laat een daling zien van 3,8%. Het is de grootste krimp sinds de Tweede Wereldoorlog. Dit blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) die dinsdag 16 februari gepresenteerd zijn. In de landbouw- en visserijsector was juist een plus te zien van 1,2%.
16 Februari 2021
beurs Coronavirus economie

Opinie Han de Jong

Niet te somber worden over de economie

De coronastatistieken in Europa zijn slecht en de nieuwe restricties geven de economie een nieuwe klap. Elders in de wereld is het beter gesteld, of liever, minder slecht. Het is makkelijk om somber te worden, maar er zijn ook belangrijke positieve ontwikkelingen. Een soort van mondiale lockdown, zoals in maart/april ligt nu niet voor de hand
16 Oktober 2020
beurs Coronavirus economie

Opinie Han de Jong

Zet economisch herstel door of komt er een tweede dip?

Allerlei vragen. Krijgen/houden we het coronavirus voldoende onder controle? Zet het economisch herstel door of komt er een tweede dip? Komt er een Brexit deal of 'crasht' het VK uit de EU? Leveren de Amerikaanse verkiezingen nieuwe onzekerheid op? Het moment van de waarheid nadert op diverse terreinen.
18 September 2020
banken financieel rabobank

Nieuws Coronacrisis

Rabobank: diepe recessie niet te voorkomen

Rabobank gaat ervan uit dat ondanks de ongekende steunmaatregelen van nationale en Europese overheid een diepe recessie niet is te voorkomen. De werkloosheid zal de komende maanden fors toenemen.
9 April 2020

Blijf op de hoogte

Mis niets en schrijf je in voor onze gratis dagelijkse nieuwsbrief