Food and Agriculture Organization

wildzwijn zwijn afrikaanse varkenspest varkens - agri

Nieuws Afrikaanse varkenspest

AVP-uitbraken in Indonesië lopen verder op

Sinds eind vorig jaar circuleert de Afrikaanse varkenspest (AVP) ook in Indonesië. De varkensstapel is daardoor dit jaar flink uitgedund. In Polen worden er nog steeds wilde zwijnen gevonden die het virus onder de leden hebben. Ondertussen roepen de Wereldorganisatie voor diergezondheid (OIE) en de Voedsel- en Landbouworganisatie van de Verenigde Staten (FAO).
22 Juli 2020
zuivel supermarkt frankrijk zuivelconsumptie

Nieuws FAO-voedselindex

Voedselindex zet eerste stap richting herstel

De FAO voedselprijsindex, de graadmeter voor de mondiale voedselprijzen, is over de eerste maanden van 2020 voornamelijk gedaald. Over de maand juni heeft de index echter een stap omhoog gezet. Dit is de eerste stijging in het puntenaantal dit jaar.
7 Juli 2020
supermarkt varkensvlees Verenigde Staten vlees

Nieuws Vleesproductie

FAO voorspelt wereldwijde daling vleesproductie

De Voedsel- en Landbouworganisatie van de Verenigde Naties (FAO) verwacht maandenlange onzekerheid op de wereldwijde voedselmarkten, zo blijkt uit haar eerste Food Outlook-rapport voor 2020/2021. Vooral de vleesindustrie zal een productiedaling ondergaan.
15 Juni 2020
melk zuivel Boerenbusiness

Nieuws FAO voedselindex

Zuivel drukt voedselindex van FAO verder omlaag

De FAO voedselprijsindex is de laatste paar maanden doorgaans gedaald door de negatieve effecten van de coronacrisis. Inmiddels heeft de index zelfs het laagste puntenaantal sinds december 2018 bereikt.
5 Juni 2020
varkensvlees

Nieuws FAO Voedselindex

Vleesprijzen zetten vierde maand van daling in

De wereldvoedselprijzen zijn de afgelopen maanden gedaald als gevolg de coronacrisis. De vleesprijsindex daalt zelfs voor de vierde maand op rij, zo blijkt uit de Food Price Index van de Wereldvoedselorganisatie (FAO).
18 Mei 2020
supermarkt groente

Nieuws Voedselproductie

FAO waarschuwt voor wereldwijd voedseltekort

Er zijn grote maatregelen genomen om de dreiging van het coronavirus te kunnen bestrijden. Deze maatregelen kunnen de voedselhandel op grote schaal verstoren. De Wereldvoedselorganisatie (FAO) waarschuwt voor het risico van wereldwijde voedseltekorten.
30 Maart 2020
Coronavirus

Nieuws FAO voedselindex

Voedselprijs daalt, komt dit door het coronavirus?

De voedselprijzen zijn de afgelopen maand februari gedaald, zo blijkt uit de prijsindex van de Wereldvoedselorganisatie (FAO). Wat voor rol heeft het coronavirus hierin gespeeld?
9 Maart 2020
cheeseburger

Nieuws FAO voedselindex

Voedselprijzen op hoogste niveau in 5 jaar

De Food Price Index van de Wereldvoedselorganisatie (FAO) tikte in december 2019 het hoogste punt in 5 jaar tijd aan. Dit geeft aan dat voedselprijzen in de lift zitten. 
13 Januari 2020

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden