Bedrijfsnieuws McCain Foods

mccain

Nieuws Aardappelen

McCain verkoopt CelaVita aan investeerder

Aardappelverwerker McCain heeft aardappelspecialistenbedrijf CelaVita in het Gelderse Wezep verkocht aan investeringsmaatschappij Nimbus. Dit bedrijf kwam ruim een half jaar geleden nog in het nieuws, toen het de vestiging in Cuijk van Aviko overnam. Daarmee voegt de investeerder een derde aardappelbedrijf toe aan zijn portfolio.
4 Maart 2024
mccain

Nieuws Oorlog

McCain zet streep door nieuwe fabriek in Rusland

McCain heeft aangekondigd de bouw van een nieuwe fabriek in Rusland definitief stop te zetten, nadat eerder al werd aangekondigd dat de bouwplanen werden gestaakt.
11 Maart 2022
aardappelen aardappelbewaring zetmeelaardappelen

Nieuws Aardappelen

Rectificatie op marktvideo aardappelen

In het videomarktbericht voor aardappelen van 21 februari jl. is een fout geslopen. Ten onjuiste wordt genoemd dat aardappelverwerker McCain zijn contractprijzen voor de tweede maal heeft verhoogd. Dit is niet het geval. Boerenbusiness biedt zijn excuses aan voor de verwarring die hier omheen is ontstaan.
23 Februari 2022
aardappelen pootgoed pootaardappel Innovator

Achtergrond Aardappelen

Poolse aardappelteler pikt contractprijs niet langer

'Nie' klinkt het eensgezind in Polen. Fritesaardappeltelers weigeren fritesaardappelen op contract te telen als de prijzen en voorwaarden niet verder verbeteren. Ze zijn ontevreden met de voorgestelde verhogingen waar de fabrieken voor 2022 mee komen. Bij meerdere verwerkers speelt dit, ook in de chipssector.
24 December 2021
mccain

Nieuws McCain

McCain investeert in productie van wortelfrites

McCain investeert fors in het bedrijf Strong Roots, gespecialiseerd in de productie van plantaardige diepvriesproducten. Met de samenwerking wil de fritesfabrikant het productportfolio uitbreiden en inspelen op de snel groeiende vraag naar gezonde en makkelijke voeding.
15 December 2021
mccain

Inside Aardappelen

Klimaatambities McCain vergen hulp van telers

Fritesfabrikant McCain wil de uitstoot van broeikasgassen in 2030 halveren. Dat maakte het bedrijf vorige week bekend met de presentatie van het '2020 Global Sustainability Report Summary'. Maar dat kan McCain niet alleen. Ook andere partners in de keten worden bij de klimaatambities betrokken.
15 Juni 2021
mccain

Inside Aardappelen

Contract McCain wil stabiliteit uitstralen

De fritesprijzen staan onder druk, waardoor aardappelverwerker McCain is genoodzaakt de contractprijzen voor 2021/22 bij te stellen. Het komt niet tot grote fluctuaties. Naar eigen zeggen wil het bedrijf stabiliteit uitstralen. Voor de lange termijn wil McCain uitbreiden, omdat de verwerkingscapaciteit toeneemt.
1 Februari 2021
mccain

Nieuws Aardappelen

McCain investeert door en breidt fabriek Lelystad uit

Dat McCain Foods op een positieve manier naar de toekomst kijkt, blijkt uit de hoeveelheid investeringen die het bedrijf dit jaar heeft gedaan. De fritesproducent zet zich actief in tegen de klimaatverandering en hoopt snel een voet aan wal te zetten in Rusland. De nieuwste investering is de uitbreiding van de fabriek in Lelystad. Maandag 12 oktober is hiervoor de eerste paal geslagen.
13 Oktober 2020

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden