Fed

Federal Reserve

Opinie Han de Jong

Beleid Amerikaanse Fed cruciaal voor de economie

21 Januari 2022
Boerenbusiness

Opinie Han de Jong

Financiële instabiliteit is groot risico in 2022

Nederlandse consumenten en producenten in de industrie zijn het momenteel oneens met elkaar. Terwijl de stemming onder ondernemers opmerkelijk opgetogen is, zitten consumenten er terneergeslagen bij. Het is tekenend voor de huidige economische situatie.
7 Januari 2022

BB TV Edin Mujagić

Amerikaanse onrust doet lange rentes oplopen

Edin Mujagić, hoofd econoom bij OHV Vermogensbeheer, schetst in een interview met Foodbusiness de gevolgen van de onrust op de Amerikaanse financiële markten door ruzie over de Amerikaanse staatsschuld. Daarbij heeft ook de centrale bank Fed aangekondigd haar monetaire beleid te wijzigen. Wat betekent dit voor de rentes en de Europese concurrentiepositie?
1 Oktober 2021
Chinese economie

Opinie Han de Jong

Vertrouwen in China en VS daalt al enkele maanden

Het vertrouwen van Chinese ondernemers in de industrie zakt verder weg, net als het consumentenvertrouwen in de Verenigde Staten. Wat betekent dit als twee belangrijke indicatoren voor de mondiale economie al enkele maanden dalen?
1 Oktober 2021
Edin Mujagic

BB TV Edin Mujagić

'Kans op hoger dan verwachte inflatie groot'

De inflatie loopt in deze periode hoog op, terwijl de Europese en Amerikaanse rente op 0% blijft staan. Daarbij zijn de economische groeiprognoses uitstekend. Waarom doen de centrale banken ECB en Fed dan niet? Edin Mujagić, hoofd econoom van OHV Vermogensbeheer, legt uit waar de schoen wringt in het monetaire beleid.
4 September 2021
Boerenbusiness

Opinie Han de Jong

Nederlandse arbeidsmarkt krap, hou China in de gaten

Nederlandse arbeidsmarkt is ongekend krap en blijft dat voorlopig. Het begrotingstekort in ons land valt zonder nieuw beleid volgend jaar fors terug. In de Verenigde Staten gaat de centrale bank Fed 'taperen'. En om in de gaten te houden: de Chinese economie koelt behoorlijk af. 
20 Augustus 2021
valuta dollar

Analyse Rente

Ander geluid Amerikaanse centrale bank op komst 

In de Verenigde Staten valt volgende maand de aanvulling van de WW-uitkering weg. Dankzij die steun behielden miljoenen Amerikanen die door de coronapandemie ontslag kregen, toch min of meer dezelfde inkomen. De federale overheid vulde de werkloosheidsuitkering met $600 per week aan, wat meer was dan de reguliere uitkering.
9 Augustus 2021
euro Duitsland

Opinie Han de Jong

Duitse inflatie op weg naar 5%, 'but who cares'?

De Duitse inflatie is in juli stevig opgelopen. Op de nationale maatstaf bedraagt die nu 3,8%, op de geharmoniseerde Europese maatstaf 3,1% (was in juni respectievelijk 2,3% en 2,1%). Een stijging van de jaar-op-jaar inflatie was verwacht doordat vorig jaar in juli de BTW tijdelijk werd verlaagd, terwijl die in januari dit jaar weer is teruggekeerd naar het oude niveau. Er is dus sprake van een basiseffect. Maar de stijging van de inflatie overtrof de verwachtingen ook nog iets.
30 Juli 2021

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden