Biologische aardappelmarkt

peen peenoogst

Analyse biologisch

Kwaliteit dicteert de markt bij biologische peen

De motor op de biologische peenmarkt hapert al langer en de bedrijvigheid is de afgelopen weken verder afgenomen. De prijzen blijven overeind, maar kwaliteit dicteert de markt. De biologische gele uienmarkt loopt daarentegen vlotjes door en dat leidt tot een verandering in de wekelijkse noteringen. 
27 Maart 2024
peen

Analyse biologisch

Biologische peenmarkt is niet in beweging te krijgen

De handel in de biologische peenmarkt heeft toch wel wat betere tijden gekend. Dat zit hem vooral in de vraag dat wat tegenvalt in combinatie met de kwaliteit. Op de biologische uienmarkt blijft dezelfde wind waaien als afgelopen weken.
20 Maart 2024
uienbewaring Biologische uien Kistenbewaring

Analyse biologisch

Weinig variatie op biologische markten

De biologische peen-, gele uien- en tafelaardappelmarkt hebben weinig verandering doorgemaakt de afgelopen weken en die trend zet voort. Op de peenmarkt blijft kwaliteit de markt regeren, terwijl de vraag afneemt. Voor tafelaardappelen zit er op termijn mogelijk nog een plusje in.
13 Maart 2024
peen peenoogst

Analyse biologisch

Matige kwaliteit remt biologische peenmarkt af

De matige kwaliteit van biologische peen en de vele grond in de kisten lopen de peenmarkt voor de voeten. Kwalitatief mindere peen wordt ruim aangeboden en zet daarmee de markt wat onder druk. Goede peen blijft wel in trek en kan later dit seizoen een stap maken. De vraag naar biologische tafelaardappelen en gele uien blijft redelijk op peil.
6 Maart 2024
aardappelen tafelaardappelen

Analyse biologisch

Status quo op biologische akkerbouwmarkten

De afzet van biologische tafelaardappelen, peen en gele uien blijft in redelijk tempo doorlopen voor de tijd van het jaar. De mindere kwaliteit op de peenmarkt zet de gemiddelde prijs wel wat onder druk, maar voor goede peen ziet het er beter uit.
28 Februari 2024
akkerbouw peen

Analyse biologisch

Op biologische peenmarkt waait een andere wind

Het gaat momenteel net even wat stroever op de biologische peenmarkt dan de afgelopen maanden. Het verschil in kwaliteit, dat behoorlijk uiteenloopt, blijft het belangrijkste onderwerp. Op termijn zijn er genoeg kansen voor goede peen. De biologische tafelaardappel- en gele uienmarkt blijft stabiel.
21 Februari 2024
peen peenoogst

Analyse biologisch

Kwaliteit een hot item op biologische peenmarkt

De handel in biologische tafelaardappelen, peen en gele uien blijft redelijk goed op peil. De vraag blijft aanhouden en er moet product gekocht worden om daaraan te voldoen. In de biologische peenmarkt wordt kwaliteit steeds meer een hot item en lopen de prijzen ver uiteen. 
14 Februari 2024
peen

Analyse biologisch

Juiste prijs leidt tot handel op biologische markten

De biologische akkerbouwopbrengsten van 2023 vielen gemiddeld niet mee. De goede vraag uit binnen- en buitenland tot op heden, maakt dat de voorraden kleiner worden. Naast de vele vaste afspraken bij biologisch, wordt er ook vrij ingekocht. Telers zetten hierbij hoog. En dat lijkt te lonen, gezien de marktprijs de afgelopen weken licht blijft toenemen van onder andere peen en gele uien.
7 Februari 2024

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden