Biologische aardappelmarkt

uien

Analyse biologisch

Prijs biologische uien lift mee met gangbaar

De situatie op de biologische markten blijft vrijwel gelijk aan andere weken. Alleen bij de biologische uienmarkt is er wat aan het veranderen. De prijs van gangbare uien zorgt voor een stevigere bodemprijs bij de biologische uien.
24 November 2022
aardappelen bewaring akkerbouw aardappeloogst aardappelbewaring

Analyse BB Biologisch

Biologische markt kan kantelen in tweede helft

Het zijn rustige tijden op de biologische markten maar dat kan in de tweede seizoenshelft wel heel anders worden. Vooral de biologische aardappelmarkt heeft perspectief.
17 November 2022
aardappelen Albert Heijn biologisch

Nieuws Aardappelen

In biologisch schap enkel robuuste aardappelrassen

Binnen vijf jaar alleen nog robuuste aardappelrassen aanbieden en promoten in het biologische assortiment. Dat is het doel waar zeven retailers, waaronder Albert Heijn en Jumbo, zich vanaf vandaag aan committeren. Dat betekent geen biologische Agria en Frieslander meer in de schappen.
16 November 2022
aardappelen peen uien biologisch

Analyse biologisch

Windrichting op bio-markten blijft hetzelfde

De situatie op de biologische markten zijn vrijwel onveranderd vergeleken voorgaande weken. Het is bijzonder rustig in de handel maar veel effect heeft dat nog niet op de prijzen.
10 November 2022
uien

Analyse biologisch

Biologische markten lopen stroef door lage vraag

De biologische markten hebben het lastig op dit moment. Er is minder vraag dan anders waardoor het bijzonder rustig is. Dat komt de prijzen niet allemaal ten goede. Voor de lange termijn is er echter geen reden tot zorg.
3 November 2022
peen wortels

Analyse biologisch

Aan vertrouwen geen gebrek op de bio-markten

Aan vertrouwen op de biologische markten ligt het niet, maar tot handel leidt dit nauwelijks. Er is weinig actie, toch houden de prijzen redelijk stand. Alleen aan de bovenkant levert de peenmarkt licht in.
27 Oktober 2022
biologisch

Analyse BB biologisch

Weinig beweging op de biologische markten

Er gebeurt maar weinig spannends op de biologische markten. Vooral bij de uien en aardappelen is dat het geval. Toch heeft deze rust geen negatief effect op de prijzen, die blijven relatief stabiel.
20 Oktober 2022
aardappelen

Analyse BB biologisch

Welke richting gaan de biologische markten op?

De biologische peen- en uienmarkt lijken steeds steviger in het zadel te zitten dit seizoen. Dat geldt niet voor de biologische aardappelen, waar de afzet momenteel laag is en waar de stemming steeds nerveuzer begint te worden.
13 Oktober 2022

Blijf op de hoogte

Schrijf je in en ontvang elke dag het laatste nieuws in je inbox