RDW

trekker

Nieuws Financieel

Nog 2 dagen voor kentekenregistratie trekker

Vanaf 1 januari geldt er een kenteken – en registratieplicht voor (land)bouwvoertuigen. Wie zonder kenteken de weg op gaat, zal niet beboet worden. Vanwege de administratieve druk hebben de minister van Infrastructuur en Waterstaat en die van Justitie een coulanceperiode van een half jaar ingesteld.
29 December 2021
kenteken

Nieuws Techniek

Helft landbouwvoertuigen heeft nog geen kenteken

Naar schatting zijn er nog 250.000 trekkers, oogstmachines en getrokken machines die niet voorzien zijn van een kenteken. Dat meldt de Rijksdienst voor het Wegverkeer (RDW). In de laatste 11 weken van het jaar betekent dat topdrukte wanneer iedereen nog snel een kenteken aan moet vragen. Volgens de RDW zijn alle regels nog altijd niet bij iedereen duidelijk.
15 Oktober 2021
landbouwverkeer

Nieuws APK

Definitief APK-plicht voor snelle trekkers

De landbouwvoertuigen in Nederland die 40 kilometer per uur of harder kunnen, moeten vanaf dit najaar verplicht een APK-keuring ondervinden. Naast de registratieplicht bij het RDW, moeten de trekkers vanaf dat moment ook een kentekenplaat hebben. 
5 April 2019
trekker

Nieuws Trekkerkenteken

Trekkerkenteken vanaf 2025 verplicht

Landbouwvoertuigen moeten per 2025 een kenteken voeren. Dat schrijft minister Cora van Nieuwenhuizen (Infrastructuur en Waterstaat) in een brief aan de Tweede Kamer.
15 November 2018

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden