Fosfaatrechten

melkveebedrijf koeien

Nieuws Melk

Fosfaatrechten zakken verder terug in prijs

De handel in fosfaatrechten blijft ook deze week rustig. Toch zijn de prijzen wat gezakt en ligt de notering inmiddels een aardig stuk verwijderd van de €140 waarmee de handel in 2022 van start ging.
19 Januari 2022
melkveebedrijf koeien koeienstal ligboxen

Nieuws Melk

De eerste fosfaatrechten in 2022 zijn verhandeld

Hoewel de handel in fosfaatrechten nog altijd zeer rustig is zijn de eerste zaken in 2022 gedaan. Het prijsniveau ligt daarbij iets boven de prijzen die in andere jaren in week twee werden betaald.
12 Januari 2022
koeien koeienstal

Nieuws Melk

Nauwelijks tot geen handel in fosfaatrechten

Er is in de eerste dagen van het nieuwe jaar niet of nauwelijks handel geweest in fosfaatrechten. De lopende zaken van afgelopen jaar worden afgerond en kopers kijken voorlopig de kat uit de boom. De kamerbrief van demissionair minister Schouten over de mogelijke invoering van dierrechten maakt kopers mogelijk extra afwachtend.
5 Januari 2022
koeienstal ligboxen

Nieuws Melk

Fosfaatrecht in laatste week toch weer het duurst

De handel in fosfaatrechten bereikt eind dit jaar toch nog een piek. In november was de handel vrij lauw en was de verwachting dat het nog te verhandelen volume in december wel eens tegen kon gaan vallen. De afgelopen weken is er echter behoorlijk wat handel gedaan voor hogere prijzen.
29 December 2021
koeien koeienstal

Analyse Fosfaatrechten

Is fosfaatrechthandel voor 2021 gedaan?

De handel in fosfaat is een tijdlang vlot doorgelopen, tot eind vorige week. Afgelopen dagen spreken de handelaren van een wat bekoelde handel.
23 December 2021
voorjaar melkveebedrijf koeien weidegang grazen koeiendans blij

Inside Melk

Fosfaatrecht duurder richting einde jaar

De prijs van fosfaatrechten zakte de afgelopen maanden langzaam maar zeker wat weg. De afgelopen week lijkt er echter sprake van een opleving in het verhandelde volume en zet de prijs een stap naar boven, zo blijkt uit de wekelijkse inventarisatie bij bemiddelaars en handelaren in rechten.  
1 December 2021
melkveebedrijf koeien

Inside Melk

Fosfaatrechten week op week iets goedkoper

De handel in fosfaatrechten komt nog altijd niet echt op gang. Marktpartijen omschrijven de handel als vrij tam. De prijzen doen week op week een klein stapje terug.
10 November 2021
melkveebedrijf koeien

Inside Melk

Handel fosfaatrecht hoopt op snelle helderheid lease

De handel in fosfaatrechten is op het moment zeer rustig. Naast de afronding van de maisoogst speelt ook de onduidelijkheid over de startdatum van afromingsvrij verleasen tot 100 kilo fosfaat een rol.
13 Oktober 2021

Blijf op de hoogte

Mis niets en schrijf je in voor onze gratis dagelijkse nieuwsbrief