I&R

Nico Bouwman

Interview Nico Bouwman

Schouten moet doorkomen met kalvergatecompensatie

Inmiddels sleept het al een tijd voort: de zogenoemde kalvergate. Nu, ruim 2,5 jaar later, heeft minister Schouten nog altijd geen oplossing geboden voor de onterecht getroffen veehouders. Advocaat Nico Bouwman vindt daar wat van en deelt graag zijn ervaring. Een oproep aan minister Schouten.
30 Oktober 2020
melkveebedrijf koeien koeienstal ligboxen

Nieuws Rundveefraude

Wat verandert er in de I&R-registratie?

Welke aanpassingen in het Identificatie- & Registratiesysteem (I&R) voor runderen zijn wenselijk? Dat is de vraag waar een werkgroep uit de sector de afgelopen maanden een antwoord op heeft willen geven. Vrijdag 7 december laat minister Carola Schouten (Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit) weten wat de conclusie van de werkgroep is.
10 December 2018
varkenshouderij biggen varkens

Nieuws Rundveefraude

Ook varkenshouder riskeert I&R-boete

Het Identificatie- en Registratiesysteem (I&R) gaat op de schop. Het is bij rundvee-, schapen- en geitenhouders bekend. Echter, bij varkenshouders begint het nu pas te landen. Ook zij riskeren door de wijzigingen boetes van €500 tot €1.500 per overtreding. De Producentenorganisatie Varkenshouderij (POV) maakt daarom bezwaar.
17 September 2018
melkveebedrijf koeien weidegang ierland

Nieuws Rundvee

Nog geen oplossing voor storingen in I&R

Er is nog geen oplossing voor de storingen in het Identificatie- & Registratiesysteem (I&R). LTO Nederland dringt er bij de betrokken partijen op aan dat er maatregelen komen. Dit om nadelige effecten in de toekomst te voorkomen. Maandag 17 september kunnen veehouders voor het laatst meedenken over de voorgestelde wijzigingen in het I&R-systeem. 
17 September 2018

Blijf op de hoogte

Mis niets en schrijf je in voor onze gratis dagelijkse nieuwsbrief