Europese tarwemarkt

gerst wintergerst

Inside Granen&Grondstof

Duitse boeren minder optimistisch over granen

Het Deutsche Bauernverband (DBV) schat de gemiddelde graanoogst in Duitsland voor dit seizoen net onder het 5-jarige gemiddelde. De Duitse boeren zijn minder optimistisch over de opbrengsten dan bijvoorbeeld het JRC MARS instituut en het USDA, die juist bovengemiddelde opbrengsten verwachten.
8 Juli 2021
graanoogst tarweoogst stro tarwe - agri graan - agri

Inside Granen

'Farm to Fork maakt EU afhankelijk van import'

De doelstellingen van de Europese Commissie om de impact op het milieu van de landbouw te reduceren kunnen desastreus uitpakken voor de opbrengsten van gewassen. Daarvoor waarschuwt de Europese koepel van graan- en oliehoudende zadenhandelaren Coceral.
24 Juni 2021
tarweveld graanveld tarwe - agri graan - agri

Inside Granen

Europees graan goed de winter doorgekomen

Wintergranen zijn gemiddeld genomen in Europa goed de winter doorgekomen. Dat meldt JRC, het onderzoeksbureau van de Europese Commissie in de maart-editie van het MARS-rapport. Na een koude periode begin februari kregen grote delen van West-Europa de afgelopen weken te maken met een exceptioneel warme periode. De gewassen zijn daardoor snel ontwikkeld.
16 Maart 2021
haven graanexport

Inside Granen & grondstof

China actiever op Europese graanmarkt

China heeft een enorme tarwe voorraad opgebouwd. Het land beschik over ongeveer de helft van de wereldvoorraad. Dat is goed voor iets meer dan een jaar binnenlands gebruik. Waarom worden in China zulke grote voorraden aangehouden en wat merken we daarvan in Europa?
12 Maart 2021
graanexport vrachtschip

Inside Granen & Grondstof

Fransen exporteren meer tarwe buiten de EU

Het Franse marktbureau FranceAgriMer heeft de verwachte export van Franse tarwe naar markten buiten de EU naar boven bijgesteld. Er is momenteel een redelijk veel vraag van buiten de EU. Toch verwacht het bureau dat de voorraden stabiel blijven.
18 Februari 2021

Marktflits Granen

Tarweprijs bereikt hoogste niveau in maanden

De tarwemarkt heeft, na een wat aarzelende start in 2020, weer een duidelijke stijgende lijn ingezet. Marktexpert Anne Jan Doorn bespreekt de situatie en gaat in op de invloed van het belangrijke WASDE-rapport op de markt.
13 Januari 2020
akkerbouw tarweoogst tarwe - agri

Inside GRANEN & GRONDSTOF

Tarweprijs in Europa doorbreekt grens

De tarwenotering op de Matif in Parijs heeft voor het eerst in lange tijd de €190 per ton aangetikt. De aanhoudende protesten in Frankrijk tegen de pensioenhervormingen liggen daar mede aan ten grondslag.
9 Januari 2020

Marktflits Granen

Duitse en Franse tarweareaal krimpt fors

De tarweprijs wordt ondersteund door een fors krimpend tarwe areaal in Frankrijk en Duitsland. Tegelijkertijd stijgt het areaal in Rusland. Marktexpert Anne Jan Doorn gaat in op de cijfers in deze granenflits.
23 December 2019

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden