Europese tarwemarkt

winter wintergraan tarwe - agri graan - agri

Inside Akkerbouw

Komst winter beïnvloedt akkerbouwmarkten

Nu de laatste maand van het jaar van start is gegaan, heeft in Europa ook het eerste winterweer zijn intrede gedaan. Zo ging het kwik in onder meer Duitsland omlaag naar circa -5 graden Celsius. Het natte en koude weer heeft tevens invloed op de akkerbouwmarkten.
2 December 2019

Marktflits Granen

Zonnig weer op het land én op de markt

De granenmarkt heeft een zonnige week achter de rug, met tarwekoersen die iets hoger eindigde. Frankrijk doet op de exportmarkt goede zaken. Verbeterde weersomstandigheden hebben ervoor gezorgd dat gezaaid kan worden.
25 November 2019

Marktflits Granen

Zit er nog beweging in de tarweprijs?

De tarweprijs beweegt al een tijdje op hetzelfde niveau. Komt er nog veel beweging in de prijs? Marktexpert Anne Jan Doorn bespreekt de situatie op de tarwemarkt.
18 November 2019
akkerbouw graankorrels

Inside Granen & Grondstof

Blijft de tarweprijs in het groen staan?

Sinds eind september zit het decembercontract voor maaltarwe op de Matif in de lift. De prijs wist steeds een stapje te maken en won zo in 3 weken tijd €10 per ton. Blijft deze opmars aan zet of wordt het tij weldra gekeerd?
15 Oktober 2019

Marktflits Granen

Europese tarwe doet weer mee op exportmarkt

De Europese tarweprijs toont zich stabiel door goede exportvooruitzichten. Een zwakke euro, versus de dollar, zorgt ervoor dat de orderboeken gevuld raken. Daarvoor is het huidig prijsniveau ook passend.
7 Oktober 2019
akkerbouw graanoogst tarweoogst rusland tarwe - agri

Inside Granen & Grondstof

Tarweprijs Rusland op laagste punt in 2 jaar

De tarweprijs in Rusland heeft het laagste niveau in 2 jaar tijd bereikt. Het gaat hierbij om de fysieke prijs voor maaltarwe op de exportmarkt. De lage prijs komt vooral door de verwachting van een grote oogst in Rusland.
18 September 2019
wintergerst claas graan - agri

Inside Akkerbouw

Uitschieters bij wintergerst oogst boven de 12 ton

De wintergerstoogst is in veel gebieden bijna klaar. Er zijn echter ook nog zeker gebieden waar de oogst nog niet klaar is of moet beginnen. Waar geoogst werd ging het over het algemeen voorspoedig.
16 Juli 2019
akkerbouw graanoogst tarweoogst rusland tarwe - agri

Inside Granen & Grondstof

Tarweprijs bereikt hoogste niveau in 10 maanden

De tarweprijs op de CBoT in Chicago heeft het hoogste niveau in 10 maanden tijd bereikt. De reden daarvoor is niet alleen de hittegolf in Europese Unie.
27 Juni 2019

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden