Vion

Nieuws Vleesvervangers

Vleesconcern Vion heet akkerbouwers welkom

30 Oktober 2019 - Redactie Boerenbusiness

Vleesconcern Vion gaat op de productielocatie in Leeuwarden op termijn plantaardige vleesvervangers produceren. Volgens CEO Ronald Lotgerink past dit in de strategie van het bedrijf om voedselketens te bouwen die aansluiten op de marktvraag. "We verwelkomen straks akkerbouwers als nieuwe leveranciers."

De vraag naar vleesvervangers is de afgelopen jaren gestegen en blijft volgens Vion naar verwachting groeien. Behalve in Nederland en Duitsland, de thuismarkten van Vion, groeit de markt voor vleesvervangers volgens het bedrijf ook in andere delen van Europa, zoals het VK, Italië en Frankrijk. De grootste groei zit bij de zogeheten flexitariërs, die regelmatig vleesvervangers kopen maar ook gewoon vlees blijven eten. 

Fabriek geschikt gemaakt
In de productielocatie in Leeuwarden, die 2 jaar terug is gebouwd, wordt nu nog rundvlees verwerkt. Met enkele aanpassingen kan hij volgens Vion geschikt worden gemaakt voor de plantaardige productie. Ook kan de fabriek worden uitgebreid met meer productielijnen, vriesruimten en opslagcapaciteit, zo laat Vion weten. De vleesverwerking wordt op termijn overgeheveld naar andere locaties.

De plantaardige investering gaat niet ten koste van vlees, laat Lotgerink doorschemeren in een verklaring. “De vleesverwerkingscapaciteit in Nederland is de afgelopen twee jaar fors toegenomen en is ruim voldoende gebleken om aan de vraag te voldoen. Met de huidige kennis van onze investering van enkele jaren geleden, maken we nu de strategische keuze om te investeren in een fabriek voor plantaardige producten in Leeuwarden."

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Regenradar
Powered by Agroweer

Analyse Varkens

Grote reorganisatie bij Vion laatste kans op Duits succes

Nieuws Agribusiness

Vion grijpt in en trekt zich deels terug uit Duitsland

Analyse Varkens

Varkensslachters in ons land zien winst verdampen

Nieuws Varkens

Vion doet water bij de wijn in Duits loondispuut

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden