Vion Food Group

Nieuws Vion

Nieuwe wisseling in top van Vion

17 September 2018

Vion laat weten dat er opnieuw een wisseling plaatsvindt in de top van het bedrijf. Joost Sliepenbeek neemt per 1 november afscheid als CFO, waarna hij bij Action gaat werken. Hij wordt vervangen door John Morssink, de huidige CFO van de afdeling varkens (Pork).

Na 3,5 jaar neemt Sliepenbeek afscheid van Vion. "Wij betreuren zijn besluit, maar wensen hem het allerbeste toe in zijn nieuwe baan", laat Ronald Lotgerink, vanaf april CEO van Vion, in een persbericht weten. De CFO was onder meer betrokken bij de lancering van de nieuwe strategie. 

Promotie binnen Vion
Het stokje wordt nu overgenomen door Morssink. Een man die zijn strepen verdiende bij Ahold en PostNL, waarna hij bij Vion uitkwam. Daar was hij ruim 2 jaar de financiële topman van de afdeling varkens. Nu wordt hij gepromoveerd tot CFO van Vion en gaat hij aan de slag naast Lotgerink.   

"John heeft ruime internationale managementervaring in de agri- en foodsector. Zijn huidige rol als CFO voor onze varkensdivisie maakt hem tot een uitstekende opvolger, die de business en processen kent", zegt Lotgerink.

Koekkoek nieuwe voorzitter
Het is niet de enige wijziging. Zo maakt Vion bekend dat Theo Koekkoek per 1 oktober de nieuwe voorzitter wordt van de raad van commissarissen. Hij volgt Sipko Schat op. Die wordt geroemd vanwege de aansturing van de duurzaamheidsagenda. Koekkoek is bekend door zijn loopbaan bij Royal Agrifirm Group. Daar nam hij op 13 maart 2018 na 16 jaar afscheid. Sinds november 2017 is hij lid van de raad van commissarissen bij Vion.

De wisselingen komen op het moment dat er bij een aantal dode wilde zwijnen in België Afrikaanse varkenspest is vastgesteld, wat een spannende periode betekent voor de varkenssector. De winst van Vion wordt echter gemaakt in de runderslachtingen, maar ook daar kampt het bedrijf met tegenwind. Zo is de nieuwe slachtlocatie in Leeuwarden weer open, maar draait deze nog niet 100%.

Een andere uitdaging is de transparantie in slachterijen. Vion gaf vrijdag 14 september in het Duitse Emstek het startschot voor een nieuw initiatief: monitoring van het slachtproces met camera's. Daarmee wordt een nieuwe stap gezet om het toezicht te verbeteren.  

boerenbusiness.nl

Herma van den Pol

Herma van den Pol werkt sinds 2011 bij Boerenbusiness en heeft zich door de jaren heen ontwikkeld tot marktexpert Melk & Voer. Daarnaast is zij wekelijks te zien in de marktflits over de zuivelmarkt.
Regenradar
Powered by Agroweer

Nieuws Varkens

Vion verliest fors aantal varkens in Duitsland

Analyse Varkens

Heeft Vion rumoer effect op Duitse varkensprijs?

Nieuws Export

Lockdowns China hinderen export vlees en zuivel

Nieuws Varkens

Verschil Nederlandse en Duitse varkenspijs loopt op

Blijf op de hoogte

Mis niets en schrijf je in voor onze gratis dagelijkse nieuwsbrief