Grondprijs EU

akkerbouw grond grondprijs

Nieuws Grond

Nederlandse grondprijs veruit hoogste van Europa

De gemiddelde grondprijs in Nederland is de hoogst van de Europese Unie. Dat blijkt uit de data van het Europese statistiekbureau Eurostat die vandaag (donderdag 31 maart) zijn gepubliceerd. Ook de voor wat betreft de pachtprijzen staat Nederland hoog in het lijstje.
1 April 2022
akkerbouw grond Duitsland tarwe - agri graan - agri

Nieuws Grond

Pachtprijzen in Duitsland zijn flink gestegen

De pachtprijzen zijn in Duitsland fors gestegen. In tien jaar tijd is de gemiddelde prijs 61% hoger geworden. Dat blijkt uit nieuwe cijfers van het Bondesinformationszentrum Landwirtschaft (BZL).
22 November 2021
graanveld

Achtergrond Emigratie

Maken lage grondprijzen Bulgarije aantrekkelijk?

De gemiddelde boer denkt niet direct aan emigratie richting Bulgarije, maar toch kunnen de grondprijzen in het land erg aantrekkelijk zijn. Mocht je er niet willen boeren, dan is het wellicht interessant om in grond te investeren.
18 December 2018
akkerbouw grond belgie

Inside Grond

Gaat België grondmarkt reguleren?

België maakt zich ernstig zorgen over de sterke stijging van de grondprijs, onder meer door het verlies van een groot areaal in Europa. Er wordt daarom onderzoek gedaan naar manieren om de grondmarkt te reguleren, zoals dat ook in Frankrijk gedaan wordt.
14 November 2018
akkerbouw grond Engeland UK graan - agri

Nieuws Brexit

Dit is het effect van de brexit op de grondmarkt

Door de aanstaande brexit stijgt grondprijs voor kwalitatief goede grond, terwijl mindere grond moeilijker verkoopbaar is. Het is daarnaast rustig op de markt, omdat de kopers en de verkopers afwachten wat de gevolgen van de brexit zullen zijn.
18 Oktober 2018

Blijf op de hoogte

Schrijf je in en ontvang elke dag het laatste nieuws in je inbox