Droogte 2018

akkerbouw grond belgie

Nieuws Droogte 2018

Vlaanderen erkent droogte als landbouwramp

De droogte van afgelopen zomer is officieel erkend als landbouwramp in Vlaanderen. Dat heeft de Vlaamse regering vrijdag 26 oktober beslist, meldt minister van Landbouw Joke Schauvliege.
26 Oktober 2018
aardappelen aardappelperceel beregening

Nieuws Liquiditeitsmonitor Akkerbouw

Minder geld op de rekening door beregening

De liquiditeitspositie van akkerbouwbedrijven nam in het derde kwartaal van 2018 fors af, onder andere door extra kosten voor beregening. Dat blijkt uit de liquiditeitsmonitor van ABN-AMRO en Wageningen Economic Research (WUR).
26 Oktober 2018
akkerbouw peen peenoogst

Inside Akkerbouw

Waar gaat de prijs van bewaarpeen heen?

Door de aanhoudende droogte loopt de oogst van bewaarpeen ver achter op schema. De oogst is nu, met behulp van beregening, wel volop begonnen. Prijzen liggen ...
25 Oktober 2018
akkerbouw droogte suikerbieten

Nieuws Droogte 2018

Akkerbouw worstelt weer met droogte

Hoewel voor velen de droogte al een gesloten boek is, merken boeren nog steeds de gevolgen. De droogte houdt aan en zorgt voor problemen bij het rooien van aardappelen en peen. Dit is een unieke situatie voor oktober.
17 Oktober 2018
aardappelen akkerbouw droogte beregening

Nieuws Droogte 2018

Hoe verloopt de droogtehulp in de EU?

Terwijl de brede weersverzekering in Nederland problemen als gevolg van droogte moet oplossen, zijn in Duitsland en Polen landelijke maatregelen genomen. De uitkering is in volle gang. Daarnaast heeft de overheid in Vlaanderen laten weten dat het geïnteresseerd is in een brede weersverzekering zoals in Nederland.
10 Oktober 2018

BB TV Feiten

Opbrengst snijmaïs 33 procent lager door droogte

De opbrengst van snijmaïs en korrelmaïs heeft danig te lijden gehad onder de droogte. De opbrengst daalt met 33% of meer. Andere graangewassen hebben juist goed gepresteerd. Cor Pierik, landbouwwoordvoerder van het CBS, presenteert de cijfers.
28 September 2018
aardappelen bewaring akkerbouw opslag

Nieuws Droogte 2018

Aviko: 'Geen kortingen in vaste prijscontracten'

Aviko Potato zal de kortingen, die binnen het nieuwe bonus-malussysteen voor de vaste prijscontracten gelden, in dit oogstjaar laten vervallen. Het is het gevolg van de historisch lage aardappelopbrengsten, wegens de droge zomer.
27 September 2018
aardappelen akkerbouw

Inside Aardappelen

Extreem lage Duitse aardappeloogst bevestigd

De Duitse Statistisches Bundesamt Destatis en het ministerie van Landbouw (BMEL) bevestigen de zeer lage aardappeloogst. De voorlopige cijfers voor de oogst van 2018 werden woensdag 26 september gepresenteerd tijdens de 'Kartoffel Herbstbörse'. Naar verwachting daalt het totale volume met 25%.
26 September 2018

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden