Innovatief uit de knel

banken financieel rabobank

Nieuws Rechtszaak

Groep melkveehouders klaagt Rabobank aan

Een 11-tal melkveehouders stapt naar de rechter. Ze beschuldigen Rabobank ervan haar zorgplicht te hebben verzaakt bij het verstrekken van kredieten rond de afschaffing van het melkquotum in 2015. Rabobank kaatst de bal terug en wijst op professioneel ondernemerschap en ondernemersrisico.
12 December 2019
melkveebedrijf koeien

Nieuws Fosfaatrechtenstelsel

Brussel weigert inzage in staatssteunbeschikking

De Europese Commissie (EC) heeft het Eurowob-verzoek van 'Innovatief uit de Knel' afgewezen. De actiegroep, die bestaat uit honderden knelgevallen, wil weten wat het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit met de EC afgesproken heeft omtrent de staatssteunbeschikking van het fosfaatrechtenstelsel.
26 Februari 2019
Jaco Geurts

Inside Melk

Knelgevallen in de steek gelaten door Geurts?

De afgelopen 2 jaar heeft Jaco Geurts (CDA) zich ingezet voor een betere fosfaatwetgeving. Hij heeft daarbij steeds gezocht naar oplossingen voor de zogeheten 'knelgevallen'. Maar juist met die boeren heeft hij nu een aanvaring: Innovatief uit de Knel voelt zich namelijk in de steek gelaten door Geurts, die een voor hen belangrijke motie niet ondersteunt.
20 December 2018
Minister Ministerie Schouten landbouwminister Carola Schouten

Achtergrond Fosfaatrechtenstelsel

Geïrriteerde Schouten blijft bij haar standpunt

Minister Carola Schouten van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit blijft bij haar standpunt dat ze geen ruimte zien voor knelgevallen in het fosfaatrechtenstelsel. Wel gaat ze met hen in gesprek. 
14 December 2018

BB TV Anno Zeinstra

'Met 1,3 miljoen kilo fosfaat zijn wij geholpen'

Innovatief uit de Knel vindt dat minister Carola Schouten (Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit) hen als een baksteen heeft laat vallen. Melkveehouder en knelgeval Anno Zeilstra zegt dat de knelgevallen gemakkelijk geholpen kunnen worden, zonder dat de generieke korting (8,3%) in gevaar komt. 
2 November 2018
melkveebedrijf koeien koeienstal oormerk

Analyse Fosfaatrechten

Uur van de waarheid breekt aan voor knelgevallen

Wat zal minister Carola Schouten (Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit) gaan doen met de 2 miljoen kilo fosfaat die onrechtmatig is toegekend aan niet-melkleverende bedrijven? De groep knelgevallen vindt dat zij daar recht op heeft en eist dat Schouten hen tegemoetkomt. Zo niet, dan valt voor honderden melkveehouders het doek.
31 Oktober 2018

Blijf op de hoogte

Schrijf je in en ontvang elke dag het laatste nieuws in je inbox