PlanetProof

Planetproof

Nieuws Enquête akkerbouw

PlanetProof vooral een 'moetje' in de akkerbouw

Net als bij melkveehouders, denkt de meerderheid van de Nederlandse akkerbouwers dat het verduurzamingslabel On the Way to PlanetProof hen financieel niet of onvoldoende wijzer maakt. Zij vrezen ook dat de meerwaarde verdampt zodra het label een marktstandaard wordt.
18 December 2020
FrieslandCampina Planetproof

Nieuws Enquête melkveehouderij

'We doen PlanetProof, maar komen eraan tekort'

Een meerderheid van de melkveehouders die melk leveren voor het label PlanetProof wordt daar financieel niet wijzer van. Ook denken de meesten van hen dat de consument niet goed weet waar het label PlanetProof voor staat op. Dit komt naar voren uit de enquête die Boerenbusiness en Foodlog hebben georganiseerd onder melkveehouders.
10 December 2020
FrieslandCampina

Nieuws Keurmerken

Omzet PlanetProof zes keer over de kop

De omzet van PlanetProof is in 2019 verzesvoudigd tot ruim €600 miljoen. De toename is een gevolg van een flinke aanwas van producten die onder het keurmerk worden verkocht. Sowieso zijn keurmerken in trek bij Nederlanders.
17 November 2020
supermarkt groente

Nieuws PlanetProof

PlanetProof: zijn de eerste scheurtjes zichtbaar?

Afgelopen week werd bekend dat LTO Akkerbouw en de Nederlandse Fruittelers Organisatie zich terugtrekken uit 'On the way to PlanetProof'. Volgens hen levert het keurmerk geen meerwaarde op. Met het vertrek van de partijen ontstond het gerucht dat nu niet alle sectoren vertegenwoordigd zijn, maar initiatiefnemer Stichting Milieukeur ontkracht dat.
10 November 2020
FrieslandCampina

Nieuws FrieslandCampina

RFC biedt PlanetProof-melk aan op vrije markt

FrieslandCampina gaat de zogeheten 'PlanetProof-melk' verkopen aan andere zuivelbedrijven. Daarmee moet er meer ruimte komen voor melkveehouders van de zuivelcoöperatie om in aanmerking te komen voor de bonus van €0,02 bovenop de melkprijs, of krijgt FrieslandCampina de melk zelf niet verkocht?
17 September 2020
supermarkt

Nieuws Planetproof

Greenpeace: slecht betaald keurmerk door supermarkt

Greenpeace vindt dat supermarkten 'aan de bak moeten' om boeren en telers 'een reële meerprijs te betalen voor met het keurmerk On the way to PlanetProof geteelde aardappelen, groenten en fruit (AGF).'
26 Augustus 2020
Rode kool

Nieuws Rode kool

HAK betaalt duurzame boer betere prijs

HAK gaat de boeren die investeren in een duurzame teelt een hogere prijs betalen. De allereerste pot rode kool die 'On the way to PlanetProof' gecertificeerd is en begin november in het schap komt te staan, is daar volgens de conservenleverancier het voorbeeld van. Komende jaren volgen meer groenten.
24 Oktober 2019
melk zuivel FrieslandCampina

Nieuws Halfjaarcijfers 2019

Heeft FrieslandCampina zich weer herpakt?

FrieslandCampina heeft zichzelf voor 2019 een hogere winst als doel gesteld. De zuivelcoöperatie ligt op koers om dit waar te maken, al moet het resultaat volgens CEO Hein Schumachr nog veel beter. Vooralsnog draagt de PlanetProof-melkstroom niet bij aan de groene cijfers. 
25 Juli 2019

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden