DCA-ophaalbijdragen 2018

akkerbouw mest bemesting uitrijden

Analyse Mest

Slaat mestoverschot over in een tekort?

Het uitrijdseizoen staat op het punt van beginnen. De ophaalbijdragen voor zowel varkens- als rundveedrijfmest zijn deze wintermaanden historisch hoog en dus is er voor de veehouders veel aan gelegen dat er ontspanning op de markt komt. Wat is de actuele situatie?
14 Februari 2019
varkenshouderij biggen varkens - agri

Inside Varkens

Biggen weer duurder dan mest

Door de recordlage biggenprijs en hoge ophaalbijdragen voor varkensdrijfmest waren de bigkosten (opbrengsten) lange tijd lager dan de kosten voor de mestafvoer.
12 November 2018
transport mest mesttransport

Inside Mest

Miljarden euro's gaan om in mestdecennium

Met enige regelmaat worden door Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) cijfers gepubliceerd inzake de afzet van allerhande producten, zo ook van mest. Wat blijkt? Mest is big, big business.
22 Oktober 2018
mest bemesting uitrijden

Inside Mest

Stunten maakt mest duur, niet het aanbod

De Nederlandse mestmarkt is in rustige nevelen gehuld. Een normaal verschijnsel voor deze tijd van het jaar. Wat betekent dat voor de prijsvorming van de ophaalbijdragen deze week?
18 Oktober 2018
mest bemesting uitrijden

Inside Mest

Geen hoogtevrees voor ophaalbijdragen mest

Voor de mestmarkt is de winterperiode definitief begonnen; nu het uitrijden op grasland (klei- en veengrond) aan banden is gelegd. Welke invloed heeft het niet meer mogen uitrijden van mest op de mestprijzen?
4 Oktober 2018

Blijf op de hoogte

Schrijf je in en ontvang elke dag het laatste nieuws in je inbox