Uienoogst 2018

uien uienoogst

Nieuws Oogstraming CBS

Wiebes: 'Oogstraming uien pas na overleg met sector'

Het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) gaat voortaan de conceptcijfers van de voorlopige oogstraming voor uien voor de officiële publicatie met de sector bespreken. Dat schrijft minister Eric Wiebes (Economische Zaken en Klimaat) in een Kamerbrief.
15 Maart 2019
export uien uienexport

Nieuws Voorraadinventarisatie

VTA: extreem weinig vrije uien in voorraad

Iedereen weet dat de uienvoorraad extreem laag is. Ook de eerste voorraadinventarisatie van VTA bevestigt dit beeld. De voorraad vrije uien is op dit moment zelfs 63,5% minder dan vorig seizoen rond deze tijd.
21 December 2018
akkerbouw uien

Nieuws Oogstraming CBS

Uienopbrengsten nog lager dan verwacht

Dat de zaaiuienoogst in Nederland minimaal 33% lager zou zijn, werd door velen reeds voor zekerheid aangenomen. De voorlopige oogstraming van het CBS wijst echter zelfs uit dat deze 44% onder het niveau van vorig jaar ligt.
31 Oktober 2018
akkerbouw uien

Inside Uien

Kan minderopbrengst West-Europa opgevuld worden?

In Noordwest-Europa liggen de uienopbrengsten behoorlijk lager. Om de ontstane gaten op te vullen, worden onder meer Spanje en Oekraïne genoemd. Kunnen deze of andere landen de ontstane gaten opvullen?
30 Oktober 2018

Fotoreportage Agrifoto.nl

Rooimachines gaan in stofwolken gehuld

Het rooien van uien, aardappelen en suikerbieten gebeurt op veel plekken dit jaar met grote stofwolken. Tot half oktober blijft het mooi nazomerweer, waardoor de oogst in sneltreinvaart verloopt.
15 Oktober 2018

Blijf op de hoogte

Schrijf je in en ontvang elke dag het laatste nieuws in je inbox