Melkveehouderij Canada

canada

Achtergrond Emigratie

Gebrek aan opvolging opent deuren in Canada

Ook in Canada is het gebrek aan opvolgers een probleem in de agrarische sector, al biedt dit wel kansen voor nieuwkomers in de beschermde melkveehouderijsector.
14 September 2019
canada

Nieuws Melkveehouderij

Bijna 2 miljard staatssteun voor Canadese melkers

De melkveehouders in Canada krijgen $1,75 miljard aan staatssteun. Dat komt door de handelsverdragen die het land heeft gesloten met onder meer de Europese Unie. De timing is opvallend, gezien er in Canada verkiezingen op stapel staan.
19 Augustus 2019
melkveebedrijf koeienstal Verenigde Staten

Nieuws Handelsoorlog

Einde staaloorlog opsteker voor Amerikaanse melkers

De melkveehouders in de Verenigde Staten halen opgelucht adem. Dit omdat de staaloorlog, die het land maandenlang uitvocht met Canada en Mexico, is bijgelegd. De kans is dan ook groot dat de importheffingen op zuivel daarmee ook vervallen. 
20 Mei 2019
melk zuivel Boerenbusiness

Nieuws Voeding

Canada schrapt melk uit Schijf van Vijf

De Canadese overheid maakt al sinds jaar en dag de 'Food Guide', welke met de 'Schijf van Vijf' te vergelijken is. Voor het eerst in de geschiedenis van deze voedingsgids wordt zuivel slechts nauwelijks genoemd in de richtlijnen voor een gezond dieet.
24 Januari 2019
melk canada

Nieuws Canadese zuivelsector

Canada subsidieert voersysteem en melkrobot

De Canadese overheid gaat (omgerekend naar euro's) zo'n €64 miljoen investeren in de Canadese melkveehouderij. Dit is de tweede fase van een investeringsproject, waarbij in totaal €164 miljoen wordt geïnvesteerd. 
18 December 2018
Trump

Nieuws NAFTA

Hoofdrol voor zuivel in nieuw NAFTA-akkoord

De Verenigde Staten (VS) en Canada hebben een nieuw NAFTA-akkoord gesloten. Een van de voorwaarden die de VS wist af te dwingen, is dat de zuivelsector een betere toegang krijgt tot Canada.
1 Oktober 2018

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden