Bedrijfsnieuws Arla Foods

Arla Foods Peter Tuborgh

Nieuws melk

Arla betaalt ruim €2,00 na ondanks lastiger 2022

Zuivelreus Arla ziet kans om na een lastig jaar toch een nabetaling uit te keren van €2,20 per 100 kilo. Dit komt bovenop een melkprijs van gemiddeld €52,00 per 100 kilo over heel het Noordwest-Europese werkgebied van de onderneming. Volgend jaar voorziet het een lagere melkprijs, maar weer betere resultaten.
9 Februari 2023
kaasproductie Arla Foods

Nieuws melk

Milcobel gaat samenwerken met Arla in wei-valorisatie

Milcobel gaat een nieuwe samenwerking aan met Arla voor de valorisatie van wei. Tot nu toe was Milcobel daar zelf verantwoordelijk voor. Door het partnership met Arla Food Ingrediënts wordt naar verwachting ook extra toegevoegd en valt er meer melkgeld uit te betalen aan de leden.
15 December 2022
sybren attema

Nieuws melk

FrieslandCampina en Arla onderzoeken fusie

De besturen van FrieslandCampina en Arla onderzoeken de mogelijkheid van een fusie. De direct betrokkenen houden zich stil of noemen alles ‘speculatie’, maar betrouwbare bronnen melden dat RFC-voorzitter Sybren Attema al meerdere weken in gesprek is met collega Jan Toft Nørgaard. Ook het management van beide concerns is betrokken.
15 September 2022
Milcobel

Achtergrond Melk

Nederlandse zuivel jaagt op Belgische melk

Best wel onverwacht onthulde Vreugdenhil Dairy Foods begin deze week op zoek te gaan naar melk in België. Ook A-ware, FrieslandCampina en Farmel zoeken bij onze Zuiderburen actief naar nieuwe leveranciers. Nederlandse zuivelproducenten worden steeds ruimdenkender in de zoektocht naar melk, al moeten ze waarschijnlijk wel alles uit de kast trekken om melkveehouders te binden.
7 September 2022
Arla Foods

Nieuws Melk

Arla doet halfjaarlijkse nabetaling op melkprijs

Het coöperatieve zuivelconcern Arla Foods doet een nabetaling over het aflopen halfjaar voor de aangesloten leden-melkveehouders. Het is voor het eerst dat het Scandinavisch bedrijf dit doet. De nabetaling bedraagt €1,00 per 100 kilo melk, zo heeft Arla bekendgemaakt bij de publicatie van de halfjaarcijfers over 2022. 
30 Augustus 2022
Lactalis

Nieuws Global Dairy Top 20

Lactalis versterkt koppositie in de zuivel

Het Franse Lactalis heeft vorig jaar zijn koppositie als grootste zuivelbedrijf ter wereld versterkt door een reeks overnames. Het bedrijf vergrootte de omzet met zo'n €2,4 miljard naar €22,6 miljard, waarbij zo'n €2,0 miljard gekocht was.
17 Augustus 2022
koeien

Nieuws Melkprijzen

Arla geeft melkprijs nog wel een zetje

Arla voorziet de melkprijs voor augustus van een verhoging. Daarmee gaat de Scandinavische zuivelcoöperatie in de melkprijsvergelijker van Boerenbusiness voorbij FrieslandCampina die...
27 Juli 2022
Arla Foods Pronsfeld

Nieuws Melk

Arla rondt mega-uitbreiding Pronsfeld af

Zuivelreus Arla heeft met de opening van een tweede grote poedertoren in het Duitse Pronsfeld het grootste project van het bedrijf tot nog toe afgerond. De nieuwe toren kan jaarlijks 90.000 ton melkpoeder erbij produceren voor met name exportbestemmingen.
31 Mei 2022

Blijf op de hoogte

Schrijf je in en ontvang elke dag het laatste nieuws in je inbox