Zuivelsector Nieuw-Zeeland

melkveebedrijf koeien weidegang jongvee australie

Inside Melk

Melkaanvoer Australië plust, Nieuw-Zeeland niet

De Australische melkaanvoer lag in februari 2020 beduidend hoger dan in 2019. De melkaanvoer van Nieuw-Zeeland ligt in deze maand niet hoger dan vorig jaar. Dit is opvallend gezien het feit dat februari dit jaar een extra dag telde in verband met het schrikkeljaar.
9 April 2020
melkveebedrijf Fonterra nieuwzeeland Nieuw-Zeeland

Inside Melk

Fonterra verwacht minder melk door droogte

Fonterra herziet haar verwachting van de melkcollecties voor het seizoen 2020. Dit in verband met de aanhoudende droge weersomstandigheden in de belangrijke melkveehouderijregio's in verschillende delen va Nieuw-Zeeland.
27 Februari 2020
koeien Nieuw-Zeeland

Inside Melk

Nieuw-Zeelandse melkers moeten dealen met droogte

Op het Noordereiland van Nieuw-Zeeland is het droog. Extreem droog zelfs. Terwijl de weersomstandigheden op het zuidereiland juist uitstekend zijn voor de melkproductie. In het Noorden wordt zelfs gesproken over het ruimen van koeien...
31 Januari 2020
melkveebedrijf nieuwzeeland Nieuw-Zeeland

Nieuws Melkprijzen

Hogere melkprijzen in Ierland en Nieuw-Zeeland

Synlait, na Fonterra, een van de groter zuivelcoöperaties in Nieuw-Zeeland, heeft de melkprijsprognose voor het lopende seizoen verhoogt. Ook in Ierland heeft de melkprijs de weg naar boven ingeslagen.
27 Januari 2020
melkveebedrijf koeien nieuwzeeland Nieuw-Zeeland

Inside Melk

Nieuw-Zeelandse melkprijs stijgt, maar grens in zicht

In Nieuw-Zeeland laat een aloude economische wet zich gelden in de zuivelsector. De vraag naar zuivelproducten is sterk, terwijl de grens in de melkproductie lijkt te zijn bereikt. Met als effect: verwachtingen van een stijgende melkprijs voor het seizoen 2019/20 in de eerste helft van dit jaar.
15 Januari 2020
melkveebedrijf nieuwzeeland Nieuw-Zeeland

Inside Melk

Melkproductie kiwi's zwakt af na rappe seizoenstart

De melkproductie in Nieuw-Zeeland kende een vliegende start van het nieuwe seizoen, maar de aanvoercijfers over juli geven een milder positief beeld af.
27 Augustus 2019
Nieuw-Zeeland Westland

Nieuws Overname Westland

Is Chinese overname een directe aanval op Fonterra?

De Nieuw-Zeelandse zuivelcoöperatie Westland Milk Products wordt overgenomen door de Chinese zuivelreus Yili Group. De overname leidt tot het nodige tumult in de Nieuw-Zeelandse zuivelsector. 
8 Juli 2019
koeien Nieuw-Zeeland

Achtergrond Melkveehouderij

Melkplas Nieuw-Zeeland zit aan limiet

Na 20 jaar van ongebreidelde groei van de zuivelindustrie in Nieuw-Zeeland, zal het tij spoedig gaan keren. Althans, dat is de verwachting van Rabobank. Dit heeft er volgens de bank vooral mee te maken dat de milieulimieten van het land zijn bereikt.
10 Mei 2019

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden