Openbaar Ministerie

melkveebedrijf jongvee kalf kalveren

Nieuws Dieraantallen

100 melkveehouders beboet in kalvergate

Zo'n 100 rundveehouders zijn door het Openbaar Ministerie op de bon geslingerd in de zogeheten kalvergate die eind 2017 de sector bezig hield. De boetes variëren van €700 tot €24.000. 20 veehouders moeten nog voor de rechter verschijnen.
5 Oktober 2020
politie

Nieuws Mestfraude

Inval bij intermediair wegens mestfraude

De politie en Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) hebben donderdagavond 13 juni een inval gedaan bij een mestintermediair uit Oldebroek. Bij deze inval zijn 4 personen opgepakt. Het mestbedrijf wordt er onder meer van verdacht mestfraude te hebben gefaciliteerd bij tientallen boeren.
14 Juni 2019
melkveebedrijf mest

Opinie Henny Verhoeven

Hoe verweven zijn het NRC en het OM?

Op maandag 19 november rond half 8 's ochtends vond er een inval plaats bij een agrarisch adviesbureau in Heythuysen. Het bedrijf wordt verdacht van betrokkenheid bij de mestfraude en ook bij 5 klanten van het bedrijf worden invallen gedaan. Er wordt preventief beslag gelegd op onroerende goederen ter waarde van minstens €1 miljoen.
28 November 2018
Minister Ministerie Schouten landbouwminister Carola Schouten

Inside Mest

Schouten: 'OM gaat zijn boekje te buiten'

Rob de Rijck, officier van justitie, mengde zich deze week via een artikel in NRC Handelsblad in de discussie omtrent de landbouw. Hij zei dat er minder vee moet komen voordat de mestfraude aangepakt kan worden. Tijdens het vragenuurtje toonde minister Carola Schouten (Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit) zich bepaald niet geamuseerd.
14 November 2018
melkveebedrijf koeien koeienstal mest

Nieuws Mest

OM: 'Minder vee is oplossing mestfraude'

Het Openbaar Ministerie (OM) zegt dat het mestprobleem maar op 1 manier opgelost kan worden: minder vee. Dit zegt Rob de Rijck, coördinerend officier milieuzaken bij het OM, in NRC Handelsblad. Daarmee neemt de instantie voor het eerst openbaar een stelling in.
13 November 2018

Blijf op de hoogte

Mis niets en schrijf je in voor onze gratis dagelijkse nieuwsbrief