Contracten 2019

aardappelen

Inside Aardappelen

Fikse prijsverhoging in contracten RTL Patat

Naast de aardappelverwerkers, publiceren ook onafhankelijke aardappelhandelshuizen hun teeltcontracten voor seizoen 2019/2020. Het Belgische RTL Patat verhoogt de prijzen fiks. Dit is deels vereist om de hogere pootgoedprijzen te kunnen compenseren.
23 Januari 2019
aardappelen akkerbouw Verenigde Staten aardappelen poten

Inside Aardappelen

Onrust bij contracteren in de Verenigde Staten

Niet alleen in Europa, maar ook in de Verenigde Staten buigen aardappeltelers zich over de contractprijzen en voorwaarden voor teeltseizoen 2019. Het contract dat McCain de telers in Idaho voorlegt, zorgt echter voor onrust in de sector.
21 Januari 2019
aardappelen aardappeloogst consumptieaardappelen

Inside Aardappelen

Farm Frites verhoogt contractprijs 2019

Net als in 2018 komt aardappelverwerker Farm Frites als eerste Nederlandse fabriek met zijn contractprijzen voor seizoen 2019/2020 uit. Over de gehele linie worden de prijzen fors verhoogd en dat moet de prijsverhoging bij het pootgoed compenseren. De prijs hiervan gaat namelijk terug naar niveau 2017.
10 Januari 2019
Keimpe van der Heide

Interview Keimpe van der Heide

'Koppel contractprijs aan beregenkosten'

De contractprijzen die aardappelverwerkers de akkerbouwers voorleggen, staan niet in verhouding met de kostprijs voor de teelt; zeker als de forse kostenpost voor beregening wordt meegenomen. Dat zegt de Nederlandse Akkerbouw Vakbond.
8 Januari 2019
tekenen handtekening Boerenbusiness

Inside Aardappelen

Clarebout doet flinke stap omhoog in contract 2019

Traditioneel gezien druppelen rond de jaarwisseling de eerste contractprijzen voor het komende hoofdoogstseizoen binnen. In de eerste weken van het nieuwe jaar zullen de verwerkers de weg op gaan om met de telers om tafel te gaan over de teelt en prijsstelling.
31 December 2018
aardappelen akkerbouw aardappelperceel droogte beregening

Opinie Jan van Kempen

Huidige vaste prijssysteem is aan vervanging toe

Ik ben afgelopen zomer afgetreden als voorzitter van de Aardappel Telers Commissie (ATC) van Aviko Potato, nadat ik bijna 20 jaar deel heb uitgemaakt van deze club. Het is een mooi moment om stil te staan bij de veranderingen die in die periode in de aardappelwereld hebben plaatsgevonden.
30 November 2018
pootgoed pootaardappel aardappelen poten

Inside Aardappelen

Beschikbaarheid pootgoed dicteert contracteren

Het contracteren van fritesaardappelen voor oogst 2019 is voorzichtig van start gegaan. Naast de prijs en voorwaarden, is ook de pootgoedvoorziening een 'hot topic' voor de telers en afnemers. Een gebrek aan uitgangsmateriaal dicteert het contracteren en daarmee ook het areaal.
30 November 2018
aardappelen aardappelperceel

Inside Aardappelen

Discussie over contractprijs 2019 barst los

Aan gespreksstof ontbrak het niet op de 2-jaarlijkse aardappelvakbeurs Interpom Primeurs in Kortrijk. Naast het uitzonderlijke groeiseizoen van 2018, wordt volop gesproken en gespeculeerd over de contractprijzen en voorwaarden voor 2019. Verwerker Clarebout publiceert als eerste zijn prijs voor de vroege aardappelen.
27 November 2018

Blijf op de hoogte

Schrijf je in en ontvang elke dag het laatste nieuws in je inbox