Melkveehouderij België

melkveebedrijf koeien jongvee belgie

Nieuws Melk

Belgisch LDA verhoogt melkprijs april

Coöperatie LDA verhoogt de melkprijs over de maand april en zet daarmee - als laatste betaler in een rij - opnieuw de hoogste 'wettelijke' melkprijs neer voor België.
12 Mei 2022
zuivel belgie Olympia A-ware Food Group

Nieuws melk

A-ware zoekt weidemelk van Belgische leveranciers

Royal A-ware start vanaf 1 juni 2022 met een tweede melkstroom in België. Naast gangbare melk zal de verwerker ook weidemelk gaan ophalen. In de beginfase kan een beperkt aantal melkveehouders leveren. Stapsgewijs worden het melkvolume en het aantal leveranciers vergroot.
5 Mei 2022
zuivel belgie Olympia A-ware Food Group

Nieuws melk

A-ware neemt Belgisch familiebedrijf Olympia over

Royal A-ware krijgt nog iets steviger voet aan de grond in België dankzij een verregaande samenwerking met Olympia, ook een familiebedrijf. A-ware zal alle aandelen overnemen, op voorwaarde van goedkeuring door de Belgische Mededingingsautoriteit (BMA).
19 April 2022
A-ware Food Group

Nieuws melk

A-ware geeft ook uitsmijter aan Belgische melkprijs

Royal A-ware geeft ook de Belgische melkprijs een stevige uitsmijter mee. Daar krijgt de decemberprijs ook een plus van €4,25, net als in Nederland. Samen met Arla en FrieslandCampina behoort A-ware tot de eersten die een nieuwe maandprijs publiceren in België. Het wachten is wat de andere partijen doen.
6 December 2021
Milcobel

Nieuws Melk

Leden die Milcobel verlieten krijgen gelijk in kort geding

14 leden-melkveehouders van Milcobel die ondanks een uittredingsverbod de Belgische zuivelcoöperatie verlieten, hebben in een kortgeding gelijk gekregen. Het verbod wordt geschorst voor de leden die de zaak hebben aangespannen. Milcobel gaat in beroep.
23 Juli 2021
rundvlees varkensvlees

Nieuws Rundvlees

België exporteert meeste rundvlees naar Nederland

23 Augustus 2019
melkveebedrijf koeien jongvee belgie

Nieuws Zuivel

België groeit in koeien en melkproductie

Over 2018 werd in België 4,88 miljard liter melk verwerkt tot zuivelproducten, wat 4% meer is dan in 2017. De omzet daalde daarentegen naar €5,3 miljard, vanwege de lagere prijzen. Dat meldt de Belgische Confederatie van de Zuivelindustrie (BCZ). Het Belgische groeipercentage is een van de hoogsten in Europa.
12 Juni 2019
melkveebedrijf koeien jongvee belgie

Nieuws Melkveehouderij

Belangenbehartigers in België bundelen krachten

De 3 grootste boerenbrancheorganisaties en de federatie van de Belgische zuivelsector gaan de krachten bundelen. De samenwerking wordt gestart om meer slagkracht te krijgen op diverse beleidsterreinen voor de melkveehouderij.
5 Maart 2019

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden