Granenmarkt 2019

Marktflits Granen

Positief aura omhult de granenmarkt

De internationale granenmarkt sluit het jaar positief af. Met nog 1,5 handelsdag te gaan in Parijs en Chicago scoorde het tarwecontract vrijdag 27 december zijn hoogste notering in 6 maanden tijd. Ook begin 2020 is er reden voor positivisme.
30 December 2019

Marktflits Granen

Zorgen om tarweareaal worden steeds groter

In onder andere Frankrijk en het Verenigd Koninkrijk moet nog een behoorlijke oppervlakte met tarwe worden ingezaaid. Dat laat de Europese granenmarkt speculeren over oogst 2020. Ook gerst en koolzaad worden beïnvloedt door het weer.
16 December 2019
haven graanexport

Inside Granen & Grondstof

Markt niet onder indruk van knip-en-plakwerk

Het december WASDE-rapport van het Amerikaanse landbouwministerie USDA wordt door de granenmarkt gezien als het betere knip-en-plakwerk. De cijfers aangaande de internationale handelsbalans zijn wat betreft granen vrijwel identiek aan de maand ervoor.
11 December 2019
financieel euro

Inside Granen & Grondstof

Krijgt granenmarkt een eindejaarsbonus?

Gemiddeld genomen krijgt de prijs van tarwe op de termijnmarkt op het jaareinde nog een plusje. Kunnen we daar ook dit jaar op rekenen? Gezien het relatief hoge prijsniveau is dat nog maar de vraag. Welke factoren meespelen zetten we op een rijtje.
9 December 2019

Marktflits Granen

Deuk in tarweareaal Europa door natte Kerst

Terwijl we richting Kerst gaan, neemt de kans op neerslag toe. In de laatste weken van december worden grote hoeveelheden water verwacht. Dit maakt de kans aannemelijk dat een significant deel van het Europese areaal wintertarwe niet wordt gezaaid.
9 December 2019
tarweoogst australie

Inside Granen & Grondstof

Australische tarweoogst kleinste in 11 jaar

Het Australische onderzoeksbureau Abares verwacht dat de graanoogst in het land fors lager zal zijn dan eerder verwacht. Voor tarwe noteert het zelfs een min van bijna 20%. Kijkende naar het 10-jarig gemiddelde, dan is deze productieverlaging met 35% nog groter.
3 December 2019
winter Verenigde Staten tarwe - agri

Inside Granen & Grondstof

Geen uitverkoop op granenmarkt

Terwijl de Westerse wereld op 'black friday' aan het koopjesjagen was is op de granenmarkt het tegenovergestelde waar. Ook maandag 2 december noteren de Amerikaanse en Europese beurzen hogere tarweprijzen. In Rusland is dat eveneens het geval. Is een verdere stijging aannemelijk?
2 December 2019

Marktflits Granen

Eindejaarsrally op tarwemarkt

De termijnmarkten voor tarwe in Parijs en Chicago hebben de laatste dagen van november gebruikt om hogere tarweprijzen op het bord te zetten. Vooral weergerelateerde issues zijn hier de oorzaak van.
2 December 2019

Blijf op de hoogte

Schrijf je in en ontvang elke dag het laatste nieuws in je inbox