Granenmarkt 2019

Marktflits Granen

Zonnig weer op het land én op de markt

De granenmarkt heeft een zonnige week achter de rug, met tarwekoersen die iets hoger eindigde. Frankrijk doet op de exportmarkt goede zaken. Verbeterde weersomstandigheden hebben ervoor gezorgd dat gezaaid kan worden.
25 November 2019
zaaien graan - agri

Inside Granen & Grondstof

Europees tarwe-areaal daalt 200.000 hectare

Een nat najaar is niet alleen desastreus voor aardappeltelers, want akkerbouwers in heel West-Europa moeten vechten om hun tarwe in de grond te krijgen. Daarbij staan vooral Frankrijk en het Verenigd Koninkrijk er slecht voor.
20 November 2019

Marktflits Granen

WASDE zet tarweprijs verder onder druk

Na de publicatie van het WASDE-rapport kiest de tarweprijs richting naar beneden. Marktexpert Wouter Baan bespreekt de situatie voor tarwe. Klik hier hier voor verdere duiding op de granenmarkt. 
11 November 2019
wintertarwe tarwe - agri

Inside Granen & Grondstof

Waarom veel export niet veel geld betekent

Na een mager exportjaar doet de Europese Unie in de eerste helft van het marktseizoen goede zaken op de wereldmarkt. Competitief geprijsde tarwe, van goede kwaliteit en met een gunstige eurokoers zorgen ervoor dat Europa meespeelt op wereldniveau.
4 November 2019

Marktflits Granen

Ondanks topexport, toch prijscorrectie

De tarwekoers op de Matif in Parijs liet eind vorige week een dalende lijn zien. Ondanks een prijsniveau onder de €180 per ton, loopt de Europese export goed door. Het exportvolume ligt 50% hoger dan 1 jaar eerder.
4 November 2019

Marktflits Granen

Hoelang houdt tarwe dit prijsniveau aan?

Gezien de markt en de mondiale tarwevoorraad staat de prijs van tarwe op een hoog niveau. Hoelang kan de markt dit nog aanhouden? De Matif blijft voorlopig stabiel. Marktexpert Niels van der Boom praat je in 1 minuut bij over de actualiteiten op de granenmarkt.
28 Oktober 2019
tarwe - agri

Inside Granen & Grondstof

Russische export laat gat vallen, EU profiteert

Het immer dominante Rusland laat een gaatje vallen op de exportmarkt voor tarwe. Hier profiteert de EU van. Russische boeren zitten in de luxe positie om terughoudend te kunnen zijn met het geven van aanbod, wat ervoor zorgt dat minder wordt uitgevoerd.
21 Oktober 2019

Marktflits Granen

Boerenzorgen geven hogere tarweprijs

Aanhoudend nat weer, wat de zaaiwerkzaamheden vertraagt, begint in de markt door te werken. In Noord-Amerika is het ook het weer wat graantelers parten speelt. Het zorgt voor hogere graanprijzen.
21 Oktober 2019

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden