Gelderland

natuur Gelderland

Nieuws Stikstof

Stikstofoverleg Gelderland dreigt spaak te lopen

Het Gelders Landbouw Collectief dreigt de deelname aan het stikstofoverleg op te schorten als Gelderland geen ruimte krijgt van Den Haag voor een eigen aanpak. Ook is voor het collectief gedwongen opkoop en onteigening onbespreekbaar.
12 April 2022
overstroming wateroverlast

Inside Weer

Ravage aan gewassen na overstromingen

De schade aan gewassen in het zuidoosten van Nederland en België is niet te overzien. Vooral de uiterwaarden langs de rivier de Maas zijn zwaar getroffen. Gewassen staan 4 meter onder water en zijn afgeschreven. Hoe groot de schade in de buurlanden is blijft lastig in te schatten.
19 Juli 2021
natuur Gelderland

Nieuws Stikstof

Gelderland schrapt stikstofgevoelige grond

Provincie Gelderland heeft 2.000 hectare agrarische grond verwijderd van de kaarten die de stikstofgevoelige natuur in de Natura-2000 gebieden weergeven. Het gaat hierbij om grond in het Gelderse deel van Natura 2000-gebied Rijntakken. Voor zo'n 2.200 hectare in hetzelfde gebied is verder onderzoek nodig.  
9 Juni 2021
melkveebedrijf jongvee kalf

Nieuws Stikstof

Gelderland koopt voor 20 miljoen boeren uit

Gelderland gaat voor een vliegende start om de stikstofdepositie omlaag te schroeven. Nog deze zomer komt de grootste provincie van het land met extra maatregelen, bovenop het landelijk beleid. Voor 2020 is €40 miljoen beschikbaar gesteld, waarvan de helft bestemd is om stoppende boeren uit te kopen of bedrijven te verplaatsen. Extern salderen staat de provincie voorlopig niet toe.
24 Juni 2020
Boerenbusiness

Bedrijfsreportage Familie Teunissen

'Jerseys hebben op ons bedrijf de toekomst'

In het Gelderse Halle, wat hartje Achterhoek is, ligt het melkveebedrijf van de familie Teunissen. Vader Jan (56), moeder Annemieke(54), dochter Daphne(26) en zoon Robbin(24) dragen op dit familiebedrijf allemaal hun steentje bij. Waar Daphne met succes kinderopvang BoerenHummeltjes op het boerenerf runt, focust de rest zich op de melkveehouderij die steeds meer Jerseys telt.
24 Januari 2020
melkveebedrijf koeien weidegang

Nieuws Stikstof

Gelderland schort stikstofmaatregelen op

De provincie Gelderland schort de stikstofmaatregelen voorlopig op. In ieder geval tot 1 december zullen er geen nieuwe vergunningen verleend worden aan boeren, zo heeft het college besloten.
23 Oktober 2019
trekker band trekkerband

Nieuws Stikstof

Gelderse boeren blokkeren tijdelijk Natura-2000 gebied

Meer dan 100 agrarische ondernemers hebben donderdag (10 oktober) geprotesteerd tegen het nieuwe stikstofbeleid. De boeren hebben daarbij met trekkers alle drie de toegangswegen geblokkeerd naar het hoogveengebied Wooldse Veen bij Winterswijk.
10 Oktober 2019
grond gras grasland

Nieuws Pachtgrond

Gelderland gaat 1.000 hectare verpachten

De provincie Gelderland biedt vanaf woensdag 9 januari circa 1.000 hectare landbouwgrond aan voor pacht. Dat meldt de provincie middels een persbericht.
9 Januari 2019

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden