Aardappelmarkt 2019

Inside Aardappelen

Aardappeloogst 2019 is een martelgang

De aardappelmarkt van dit jaar kan een martelgang genoemd worden, zegt DCA-marktexpert Edwin Burgers. Niet alles is uit de grond. Ook de situatie in Engeland kan een rol van betekenis gaan spelen.
11 November 2019
aardappelen aardappeloogst consumptieaardappelen

Inside Aardappelen

Kwaliteit en oogst beheersen aardappelmarkt

De oogstwerkzaamheden lagen deze week weer grotendeels stil. Aangezien de tijd voortschrijdt, neemt ook de zorg of alle aardappelen uit de grond komen toe. De schatting is dat nog steeds 10% van de Nederlandse aardappeloogst in de grond zit. Vooral in de kustgebieden moet nog veel gebeuren.
8 November 2019
aardappelen aardappeloogst

Inside Aardappelen

Recordprijzen voor Poolse aardappelen

Nu de Poolse aardappeloogst bijna volledig binnen is, kan de balans worden opgemaakt. Het is niet vreemd dat de oogst in het land zwaar gehavend is door het droge teeltseizoen. Een blijvende vraag naar aardappelen zorgt er echter voor dat de prijs op een recordniveau staat.
6 November 2019

Inside Aardappelen

Oogstspanning is nog zeker niet opgedroogd

De oogstspanning is nog zeker niet opgedroogd, zo zegt DCA-marktexpert Edwin Burgers. Ondanks dat er op het vasteland in Europa best veel aardappelen naar binnen zijn gereden, moet met name in Engeland nog veel gerooid worden. Hierover hoor je meer in dit video-marktbericht over de aardappelmarkt.
4 November 2019
grafiek beurs

Inside Aardappelen

Termijnmarkt tikt hoogste punt in 3 maanden aan

De termijnmarkt van oogst 2019 heeft de laatste 10 dagen een opwaartse beweging gemaakt. Woensdag 23 oktober steeg de notering met €... naar een slotstand van ...
23 Oktober 2019

Inside Aardappelen

Aardappelmarkt houdt goed stand

De aardappelmarkt houdt goed stand. Dit ondanks het feit dat relatief mooi nazomerweer wordt opgegeven. Hierover vertelt DCA-marktexpert Edwin Burgers meer in deze video-marktupdate.
21 Oktober 2019
pootgoed aardappeloogst pootgoedoogst

Inside Aardappelen

Oogststress en Belgische cijfers zet termijn omhoog

De aardappeloogst in kleigebieden staat voor de derde week stil. Nu het einde van oktober in beeld komt, lijkt het erop dat de oogst nog tot ver in november door zal lopen. Daarmee zal oogst 2019 de boeken ingaan als zeer moeizaam. 
18 Oktober 2019
aardappelen kisten bewaring aardappelbewaring consumptieaardappelen

Inside Aardappelen

Droog uit de schuur goed voor portemonnee

Aanhoudend nat weer in Noordwest-Europa zorgt ervoor dat droge fritesaardappelen goed gevraagd zijn. Zowel verwerkers als exportmarkten hebben duidelijk behoefte aan product dat direct beschikbaar is voor afname. Het geeft de prijzen een stoot omhoog. 
16 Oktober 2019

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden