Mestmarkt 2019

grasland sleepslangen

Inside Mest

Onzekerheid op mestmarkt steekt de kop op

Veel veehouders leven in de veronderstelling dat de mest dit jaar schaars is, waardoor goedkopere ophaalbijdragen in het verschiet liggen. Het weer gooit echter waarschijnlijk roet in het eten, want de vele regen over maart heeft de mestmarkt geen goed gedaan.
4 April 2019

Fotoreportage Agrifoto.nl

Mestmarkt blikt terug op bijzondere start

De mestmarkt heeft een bijzondere seizoensstart achter de rug. Vanaf 16 februari kon er non-stop worden bemest. Allereerst op grasland, maar later ook bouwland. In maart was het echter gedaan met de pret.
18 Maart 2019
grasland sleepslangen drijfmest

Inside Mest

Regenval rijdt uitrijdseizoen in de wielen

Een betere start van het uitrijdseizoen had haast niet gekund, want het mestseizoen ging medio februari van start met een waterig zonnetje en hoge temperaturen. Inmiddels is het weer omgeslagen en wordt er nog nauwelijks mest uitgereden. Wat zijn de verwachtingen voor de komende weken?
7 Maart 2019
akkerbouw mest bemesting uitrijden

Analyse Mest

Slaat mestoverschot over in een tekort?

Het uitrijdseizoen staat op het punt van beginnen. De ophaalbijdragen voor zowel varkens- als rundveedrijfmest zijn deze wintermaanden historisch hoog en dus is er voor de veehouders veel aan gelegen dat er ontspanning op de markt komt. Wat is de actuele situatie?
14 Februari 2019
mest bemesting Duitsland drijfmest

Inside Mest

Duitse mestwet nog verder aangescherpt

De mestwetgeving in Duitsland heeft duidelijk de aandacht van de landelijke regering. Nadat er in de afgelopen jaren al wat aanpassingen werden gedaan, willen de beleidsmakers de mestwetgeving nu nog verder aanscherpen.
1 Februari 2019

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden