Droogte 2019

droogte sloot

Nieuws Droogte

Beregenverbod maand eerder op de Veluwe

Waterschap Vallei en Veluwe heeft voor een gedeelte van hun gebied een onttrekkingsverbod ingesteld voor beregenen met oppervlaktewater. Het beregenverbod gaat woesdag 5 juni in. In een deel van het werkgebied mag nog wel water worden onttrokken.
4 Juni 2019
aardappelen droogte beregening

Nieuws Droogte

Beregenverbod voor delen van West-Brabant

Het waterschap Brabantse Delta heeft maandag 3 juni zijn eerste onttrekkingsverbod voor 2019 ingesteld. Boeren mogen geen oppervlaktewater onttrekken uit verschillende sloten en beken.
3 Juni 2019
aardappelen pootgoed

Inside Aardappelen

Duizenden tonnen pootgoed over

Dat wat 1 van de meest memorabele pootgoedseizoenen had kunnen worden (ten aanzien van de pootgoedvoorziening), is dat uiteindelijk ook geworden. Echter, wel 1 met een andere insteek. In de late zomer en de vroege herfst van 2018 was de pootgoedkrapte de grootste zorg van de pootgoedhandel. Hoe is het seizoen uiteindelijk verlopen?
24 Mei 2019
beregening

Nieuws Droogte

Droogte houdt Noord- en Oost-Europa in zijn greep

De droogte in het noorden en oosten van Europa neemt steeds grotere vormen aan. Ook in Frankrijk nemen de zorgen toe. Vanwege het neerslagtekort van afgelopen winter, hebben 10 departementen nu een droogtealarm afgekondigd. In deze departementen geldt dat er tussen 11:00 en 17:00 uur niet mag worden beregend.
3 Mei 2019
akkerbouw uienveld beregening

Nieuws Droogte

Waterschap vraagt beregening te melden

Het waterschap Hollandse Delta (WSHD) op de Zuid-Hollandse Eilanden vraagt boeren zich te melden als ze gaan beregenen. Dit gebeurt al vroeg dit voorjaar, om zodoende de gewassen te helpen bij de opkomst.
29 April 2019
droogte voorjaar grondbewerking

Nieuws Droogtemonitor

Droogtemonitor KNMI onderstreept watertekort

De eerste droogtemonitor van 2019 is woensdag 24 april door het Koninklijk Nederlands Meteorologisch Instituut (KNMI) gepubliceerd. Het feit dat deze uitgebracht is, onderstreept het huidige watertekort. Ook in België zijn er problemen door een tekort aan water.
25 April 2019

BB TV Raymond Klaassen

Voorlopig houdt de droogte nog aan

'Voorlopig wordt er nog geen serieuze neerslag verwacht. Ook zijn er langetermijnmodellen die zinspelen op een droog begin van mei', zo stelt Raymond Klaassen, weerman bij Weerplaza. Volgens hem kunnen we zeker al spreken over droogte, maar het is nog niet vergelijkbaar met 2018.
19 April 2019
beregening

Inside Akkerbouw en Melk

Droogte speelt serieuze rol in Noordwest-Europa

De eerste beregeningsverboden en/of -beperkingen in België, Nederland, Frankrijk en Duitsland zijn een feit. De zorgen over de droogte nemen dan ook hard toe. Hoe is de situatie op dit moment in Noordwest-Europa?
18 April 2019

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden