Jerome Powell

Federal Reserve

Opinie Edin Mujagic

Fed onderstreept rentebelofte uit 2020

Jerome Powell, voorzitter van de Fed, deed 10 juni 2020 een belofte. Hij zei dat de bank niet nadenkt over renteverhogingen. 'We zijn nog niet eens aan het nadenken wanneer we gaan nadenken over renteverhogingen.'
29 Januari 2021
vorst winter ijs kou

Inside Rente

Fed zet renteverhogingen in de vrieskast

Het rentecomité van de Amerikaanse centrale bank (Fed) heeft deze week vergaderd. Een renteverhoging kwam daar niet ter sprake. Fed-voorzitter Jerome Powell zei na afloop dat de bank 'niet eens nadenkt over renteverhogingen'. Sterker nog, 'we denken er niet eens over na om daarover na te gaan denken.' 
13 Juni 2020
vliegtuig vliegen

Inside Rente

President Fed kan op rentevakantie, zo denkt hij

Het rentecomité van de Amerikaanse centrale bank (Fed) heeft vorige week besloten de officiële rente ongewijzigd te houden binnen de bandbreedte 1,5% tot 1,75%. Een besluit die, anders dan voorgaande besluiten, unaniem was genomen. Dat is een succesje voor bankpresident Jerome Powell.
15 December 2019
Verenigde Staten

Inside Rente

Wat presteerde Fed-baas Powell in zijn eerste jaar?

Jerome Powell, de baas van de Amerikaanse centrale bank (de Fed), had afgelopen week een bijzondere week. Ik heb het dan niet over zijn etentje met de Amerikaanse president Donald Trump, die hem eerder nog uitmaakte voor van alles en nog wat. Waar ik het wel over heb, lees je in de onderstaande tekst.
13 Februari 2019
financieel valuta dollar

Inside Rente

De Fed legt het rentewapen neer

De volledige overgave van de Fed is een feit en de markt viert de overwinning. De opmerkelijke U-bocht van de Fed, die in november 2018 werd ingezet, is eerder deze week uitgevoerd. Het tijdperk van renteverhogingen in de Verenigde Staten lijkt definitief ten einde.
1 Februari 2019
euro valuta dollar betalen

Inside Rente

Dit tweeletterige woord is veelzeggend

De Amerikaanse Centrale Bank (Fed) en de Europese Centrale Bank (ECB) hebben afgelopen week de verslagen van hun laatste bestuursvergaderingen gepubliceerd. Die bieden een inkijkje in de monetaire glazen bollen van de banken. Wat ik het meest spectaculair vond? Een tweeletterig woord.
11 Januari 2019
Federal Reserve

Opinie Joost Derks

Zo schopt de Fed Wall Street onderuit

De aandelen- en valutahandelaren hebben meer oog voor wat de Amerikaanse centrale bank (Fed) doet, dan zegt. Voorlopig kiest de Fed er in ieder geval voor om de onrust op financiële markten niet te beteugelen.
22 December 2018
financieel dollar biljetten

Inside Rente

Fed begint met ingrijpende koerswijziging

De Fed stelde in september 2018 dat het de rente komend jaar 3 keer zou verhogen, gevolgd door 1 verhoging in 2020. Echter, eerder deze week stelde de bank die plannen bij. Het rentecomité van de bank verhoogde de rente naar 2,5%, liet de geplande verhoging voor 2020 staan en gaf aan dat er volgend jaar 2 in plaats van 3 verhogingen komen.
21 December 2018

Blijf op de hoogte

Schrijf je in en ontvang elke dag het laatste nieuws in je inbox