Uienoogst 2019

akkerbouw uien uienoogst

Inside Uien

Europa oogst tot 20 procent meer uien

De uienoogst van Europa onderscheidt zich dit oogstjaar door een beter groeiseizoen en de hogere opbrengsten. Er zou zelfs, op basis van de bekende gegevens, sprake zijn van de grootste uienoogst sinds 2010.
14 November 2019
aardappeloogst

Inside Aardappelen

Hoeveel moet er nog gerooid worden?

De akkerbouwers en loonwerkers hebben afgelopen week een fikse prestatie geleverd bij de oogst van aardappelen en uien. Ondanks een laag rooitempo, is veel werk verzet tijdens lange dagen en korte nachten. Hoeveel zit er nog in de grond?
4 November 2019
akkerbouw uien uienoogst zwad

Inside Uien

Ook na uienoogst blijft alertheid geboden

Half oktober lag of stond naar schatting nog 5.000 hectare uien op het land. Het overgrote deel is aan het einde van deze week binnen. Zonder slag of stoot gaat dat niet. Ook houden insiders een slag om de arm als het om kwaliteit gaat.
30 Oktober 2019
uien

Inside Uien

Braziliaanse uienoogst bemoeilijkt door regen

Braziliaanse uientelers hebben door aanhoudende regenval moeite om de uien van het land af te krijgen. Ook is lokaal sprake van hagelschade. Eerder geoogst product komt echter wel op de markt, waardoor de prijzen onder druk staan.
29 Oktober 2019
aardappelen aardappeloogst

Inside Aardappelen

Hoe verloopt de aardappeloogst?

Eindelijk hebben de aardappeltelers in Nederland weer wat rooiwerk kunnen verzetten. Met man en macht worden lange uren gemaakt om het product uit de grond te krijgen. Dat gaat op de meeste plekken moeizaam. Hoe vlot het met de oogst?
28 Oktober 2019
uien uienoogst

Inside Uien

Dik 5.000 hectare uien nog op het land

Zo'n 5.000 hectare zaaiuien ligt nog op het land. Dat blijkt uit een raming van Boerenbusiness. Met name in het noorden van Nederland en in de provincie Flevoland liggen uien nog op het land, of staan ze soms nog vast in de grond. Het is gissen naar de gevolgen voor de kwaliteit.
16 Oktober 2019
uien

Nieuws Uien

VTA: 'Oogst zaaiuien 2019 verdubbeld'

Wanneer we afgaan op de proefrooicijfers voor zaaiuien van telersorganisatie VTA, dan komt de Nederlandse zaaiuienoogst uit op 1,66 miljoen ton. Dat is bijna een verdubbeling van het volume dat vorig jaar werd geoogst. De VTA-cijfers liggen op het meerjarig gemiddelde.
17 September 2019
akkerbouw uien uienoogst

Nieuws Oogst 2019

Hoe is de Duitse uien- en peenoogst?

Opnieuw hebben de akkerbouwers in Duitsland te maken met extremen. Net zoals in Nederland is droogte en hitte een item. Nu de eerste opbrengstramingen voor uien en peen bekend zijn, wordt bekend wat de gevolgen zijn.
27 Augustus 2019

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden